Psih. Oana Amaziliței

Psiholog clinician / psihoterapeut

“Profesia de psiholog presupune să ai capacitatea de a stabili relaţii autentice cu pacienţii. Aceste relaţii sunt bazate în primul rând pe empatie, acceptare şi nonjudecată. Ulterior, pe baza acestei relaţii construite se continuă demersul terapeutic cu tehnici şi metode standardizate care conduc la diminuare până la dispariţia simptomelor din viaţa pacientului. Relaţia psiholog-pacient este o relaţie bazată pe încredere, principiul confidenţialităţii fiind un element cheie al acestei relaţii. Obiectivismul, orientarea spre binele pacientului, specializarea şi calificările psihologului sunt deasemeni aspecte importante care conturează relaţia psiholog-pacient. Misiunea unui psiholog este de a însoţi pacientul în drumul său de reechilibrare/vindecare. Punctul de plecare în acest drum este stabilirea unei relaţii de încredere, urmată ulterior de o evaluare obiectivă şi de o intervenţie personalizată adecvată necesităţilor pacientului.”

Psih. Oana Amaziliței

Psih. Oana Amaziliței este pasionată de tot ce face ca psiholog și consideră că momentul cel mai plăcut al profesiei este atunci când simte că înţelege pe deplin ce simte şi gândeşte pacientul, când se transpune în persoana sa, iar această înţelegere îl face pe pacient să se simtă foarte bine. Iar momentul cel mai plin de satisfacţie e desigur legat de starea de bine pe care ajunge să o trăiască pacientul în urma intervenţiei terapeutice. Partea psihologiei care o atrage cel mai mult este psihoterapia, care presupune un demers amplu, complex şi de durată care conduce la schimbări benefice pentru pacient. Dacă ar fi să aleagă un singur cuvânt care să descrie ceea ce face, acela ar fi „înțelegere”.

Începând cu anul 2018 a început colaborarea cu Clinica Med Anima, oferind servicii psihologice pacienţilor care se adresează clinicii.

Și-a rafinat perfecţionarea profesională prin participarea la numeroase conferinţe şi stagii de formare cu specialişti din ţară şi din străinătate, cristalizându-și convingerea că fiecărui pacient îi este necesară o soluţie terapeutică personalizată bazată pe o relaţie autentică psiholog-pacient.

Cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul psihologiei clinice, consideră că abordarea multidisciplinară este cheia spre succes în tratarea afecţiunilor neuropsihiatrice.

Educație și specializări

  • Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, 2002
  • Master Relaţii umane şi comunicare, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea “Al. I. Cuza” Iaşi, 2002 – 2003
  • Psiholog clinician şi psihoterapeut autonom, acreditat de către Colegiul Psihologilor din România
  • Formare în Hipnoză Clinică, Relaxare și Terapie Ericksoniană 2009- 2013 – R.H.C.R.T.E. (Asociaţia Română de Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană)
„Primii ani ai carierei de psiholog i-am dedicat implementării de proiecte academice şi de asistenţă psihosocială în ţară şi în Italia, fiind psiholog în cadrul Asociaţiei Alternative Sociale. Principalele activităţi derulate în cadrul asociaţiei au vizat lucrul direct cu victimele abuzurilor fizice şi emoţionale, colaborarea cu Poliţia şi Parchetul, reintegrarea copiilor din centrele de plasament în familiile de origine, consilierea psihologică a copiilor rămaşi singuri acasă ca urmare a plecării părinţilor în stră in ătate, susţinerea de training uri pentru colegii psihologi şi asistenţi sociali din Direcţiile de Protecţie a Copilului, colaborarea şi oferirea de expertiză colegilor din Republica Moldova . Atrasă de practica medicală, începând cu anul 2013, am început colaborarea cu medici de diverse specialităţi realizând evaluări psihologice şi psihoterapie în cadrul propriului cabinet. Din anul 2015 am început o frumoasă coloborare cu Clinica Medlife oferind consultaţii psihologice şi psihoterapie. Ulterior, timp de 4 ani, am lucrat ca psiholog clinician în cadrul spitalului Elytis. Secţia de îngrijiri paleative a reprezentat o adevărată provocare, oferirea de sprijin şi consiliere psihologică pacienţilor aflaţi în fază terminală fiind una dintre principalele mele atribuţii. Alte activităţi desfăşurate au fost: suportul familiilor pacienţilor, susţinerea şi pregătirea psihologică pre şi post operatorie, consilierea şi pregătirea personalului medical din cadrul spitalului.”
„Decizia de a alege profesia de psiholog am luat-o cu mult timp în urmă, pe vremea când eram adolescentă. Reuşeam foarte bine să-mi înţeleg şi să-mi ascult colegii şi prietenii, care găseau alinare în discuţiile cu mine. Unele dintre sfaturile mele ajungeau apoi să fie cunoscute de părinţii lor iar feedback-ul pe care îl primeam era unul pozitiv, fiindu-mi apreciată maturitatea şi înţelepciunea emoţională. Ulterior, pe măsură ce am crescut, s-a cristalizat ideea că aceste abilităţi pot fi fructificate în profesia de psiholog şi am decis să dau la Facultatea de Psihologie şi Stiinţe ale Educaţiei.”

Psih. Oana Amaziliței

Articole în Blogul Med Anima

Cum facem faţă stresului – 10 strategii de coping

Cum facem faţă stresului – 10 strategii de coping –Dacă ne îngrăşăm, dormim rău, suntem tensionaţi, nu ne mai înţelegem cu partenerul, ridicăm mult prea des tonul la copii, ne-au scăzut performanţele la locul de muncă… şi lista poate continua, avem tendinţa de a ne...

citește mai mult...

Programări IAȘI:

0747 202 212 / 0332 505 114

Programări TIMIȘOARA:

0754 431 431 / 0356 800 300

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Contact Timișoara:

Str. Simion Bărnuțiu nr. 34, Timișoara, jud. Timiș

Specialiștii Noștri

Dr. Irina Săcuiu

Medic primar psihiatru,
Doctor în științe medicale

Dr. Iuliana Fecioru

Medic primar psihiatru

Dr. Oana Popa

Medic primar psihiatru

Dr. Andreea Giurgi

Medic primar psihiatru

Dr. Oana Nantu

Medic specialist psihiatru

Dr. Emanuel voina

Medic specialist psihiatru

Psih. Oana Amaziliței

Psiholog clinician / psihoterapeut

Psih. Nicu-Suflețel Gurguță

Psiholog clinician

Psih. Ioana Maria Balint

Psihoterapeut

Psih. Diana Grădinaru

Psihoterapeut

Psih. Ioana Vatamanu

Psihoterapeut

Psih. Cătălina-Antonia Hausner

Psiholog clinician / psihoterapeut

Psih. Mădălina Savin

Psiholog clinician

Asist. Dorina Drăgan

Asistent medical generalist principal

Asist. Andrei Crețu

Asistent medical generalist principal

Blog – Sănătatea ta – Ultimul articol

Stimularea Electrică Transcraniană (tDCS) la domiciliu – Oportunități și provocări în tulburările psihice la vârstnici

Stimularea Electrică Transcraniană (tDCS) reprezintă una dintre opțiunile sigure și eficiente de tratament pentru depresie, tulburări cognitive, halucinații auditive la adulții în vârstă. Posibilitatea de a stimula neuroplasticitatea prin tDCS fără efecte adverse semnificative a încurajat evaluarea eficacității tDCS pentru multe indicații clinice la adulții în vârstă cu probleme de sănătate mintală.

citește mai mult...