test genetic dna mind

– MEDICINA PERSONALIZATĂ în PSIHIATRIE –

NOU la Med Anima:

Testul genetic DNA Mind

Clinica noastră utilizează deja 🧬testarea genetică în tratamentul afecțiunilor psihice și – pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de prevenție în sănătate – am adăugat în lista serviciilor noastre un nou tip de testare genetică: cel care determină predispoziția la anumite afecțiuni psihice.

INFO

1. Ce este 🧬ADN-ul și ce înseamnă testare genetică?

ADN-ul este materialul care conține toate informațiile despre cum arată și funcționează o ființă vie. În cazul oamenilor, el determină lucruri cum ar fi culoarea ochilor, modul în care funcționează creierul, predispoziția spre anumite boli, etc.  ADN-ul se află în fiecare celulă a oricărei ființe vii și are o structură complexă. Este format din substanțe chimice care sunt legate între ele ca un lanț.

Genele din ADN transmit trăsături fizice și comportamentale de la părinți la copii dar și predispoziția pentru o boală sau alta. Pentru că ADN-ul este ca un cod foarte complex, el este unic pentru fiecare persoană; cu toate acestea, anumite porțiuni din el sunt identice la un număr mare de persoane.  Prin studii științifice extinse s-a putut determina ce semnificație are fiecare dintre aceste porțiuni. Această „citire” a codului genetic se face prin procedeul denumit TESTARE GENETICĂ.

Știi deja că un stil de viață sănătos te poate ajuta în prevenția bolilor. Dar în ce măsură?

Starea noastră generală de sănătate este determinată de un cocktail de factori dintre care – știm deja – stilul sănătos de viață este pe primul loc. Dar în aceeași măsură – sau poate uneori mai mare – este determinată de moștenirea genetică a părinților și bunicilor noștri, moștenire ce se află înscrisă în fiecare celulă a corpului nostru.

Probabil știi deja că – de ex. dacă tata are / a avut demență Alzheimer există posibilitatea ca la un moment dat să ajungi să ai și tu această afecțiune. Sau tocmai ai aflat că un bun prieten se luptă cu depresia și fără să vrei te gândești că ai putea trece și tu prin asta.

Ce poți face să previi aceste posibile tulburări psihice?

Testele genetice complexe sunt o nouă abordare la nivel internațional și sunt folosite în numeroase arii ale medicinei, prevenția fiind una dintre ele. Clinica noastră oferă în acest sens Testul Genetic DNA Mind.

INFO

2. Cu ce mă ajută testul genetic DNA Mind?

Cu ajutorul 🧬testului genetic DNA Mind se pot obține informații concludente privind predispoziția genetică spre:

 • Tulburări neurodegenerative – declin cognitiv ușor și boala Alzheimer
 • Tulburări de dispoziție – depresie, anxietate, tulburare bipolară și tulburare de stres post-traumatic
 • Dependențe – Risc pentru dependența de alcool, nicotină, canabis și opioide, tulburări de alimentație (comportament excesiv), „căutare de adrenalină”/comportament de risc

În timp ce ereditatea tulburărilor neuropsihiatrice este semnificativă, factorii de mediu joacă, de asemenea, un rol cheie în apariția lor. Cunoașterea moștenirii genetice implicate în procesele biologice cheie care contribuie la riscul de dezvoltare a acestor tulburări poate oferi o șansă în prevenirea, diagnosticarea și tratamentul bolii.

Testul DNA mind analizează 🧬30 de gene despre care s-a demonstrat că au asocieri semnificative cu tulburări cheie de sănătate mintală.

Valoarea clinică

Cunoașterea genotipului unui individ va oferi o perspectivă diagnostică și va ajuta la determinarea strategiilor optime de tratament pentru persoanele care suferă de sau care riscă să sufere de tulburări de sănătate mintală.

Genele incluse în test sunt implicate în domenii biologice cheie legate de sănătatea mintală. Aceste zone  includ:

 • Metabolismul lipidelor
 • Inflamație
 • Metilarea
 • Căile neurotrofice, dopaminergice și serotoninergice
 • Calea endo-canabinoidă
 • Semnalizarea celulelor

Raportul DNA Mind oferă:

 • Identificarea nivelului de impact al oricăror variante genetice
 • O explicație a impactului lor asupra zonei biochimice specifice
 • O explicație a impactului fiecărei zone asupra sănătății mintale

Poți vizualiza mai jos un exemplu de rezultat al testului genetic DNA Mind:

INFO

3. De ce să apelez la 🧬testul genetic DNA Mind?

Poate că –  la o primă vedere – cunoașterea unei amenințări de sănătate care planează asupra ta ar putea suna înfricoșător. La fel de înfricoșătoare probabil că a fost (de exemplu) demența bunicii tale, sau schizofrenia prietenului tău sau alcoolismul tatălui.

Indiferent că o cunoști sau nu, această „amenințare” – posibilitatea genetică de a dezvolta la un moment dat o afecțiune psihică – este reală, există înscrisă în fiecare dintre celulele din corpul tău.

Din fericire, nu doar genele ADN (ereditatea) sunt cele care hotărăsc dacă tu vei ajunge într-un final să dezvolți o boală sau alta. Celălalt factor extrem de important este chiar stilul în care îți trăiești viața – ceea ce faci sau nu faci în fiecare zi.

Cunoașterea prin testare genetică a afecțiunilor ereditare te poate ajuta să iei zilnic deciziile corecte înspre o viață sănătoasă.

INFO

4. În ce constă testul genetic DNA Mind?

🧬Testul se realizează în baza unei probe de sânge care se recoltează foarte simplu în urma consultației la medicul tău curant.

Proba este trimisă în condiții speciale către laboratoarele Genomind din SUA care o prelucrează și transmit către medicul tău rezultatele complete ale testului. Tot procesul durează circa 2-3 săptămâni.

CONCLUZII

5. Am făcut testul, am rezultatul. Ce urmează?

Procesul premergător precum și recoltarea probei 🧬ADN (proba de sânge) se realizează în cadrul unor consultații la medicul tău psihiatru. Acesta este cel cu care vei discuta motivele pentru care dorești acest test (dacă este inițiativa ta), sau cel care va recomanda testul dacă ești deja pacient și acest test îți poate fi de ajutor.

La sosirea rezultatelor vei discuta împreună cu medicul tău – tot în cadrul unei consultații – pas cu pas, pe înțelesul tău, fiecare dintre concluziile testului DNA Mind. Astfel medicul îți va putea recomanda eventualele modificări ale stilului de viață ce trebuie abordate, eventuale tratamente sau teste suplimentare. Vei beneficia de întregul suport al echipei Med Anima pentru ca sănătatea ta neuropsihică să fie una cât mai bună.

🌤️PREVENȚIA este calea cea mai sigură către o viață sănătoasă

Află mai multe informații direct de la cei care au creat acest test:

Rapoartele testului DNA Mind sunt ușor de citit și de înțeles

Sunt posibile două tipuri de rezultate:

 • Un rezultat genetic pozitiv sau semnificativ din punct de vedere clinic
 • Un rezultat de genă negativă sau non-clinic semnificativă (normal)

Raportul testului DNA Mind identifică în detaliu nivelul de impact al oricăror variante genetice și explică legătura acestora cu sănătatea mintală. Raportul este ușor de explicat pacienților, iar rezultatele te pot direcționa înspre o sănătatea bună indiferent că ești sau nu afectat la momentul respectiv de o tulburare psihică.

👐 Toți pașii îi facem împreună!

Formular Programare Test Genetic DNA Mind

Vă rugăm să completați detaliile de mai jos pentru a solicita o programare. Un membru al echipei Med Anima vă va contacta la scurt timp după primirea formularului pentru a stabili împreună toate detaliile.

Datele oferite în acest formular vor fi folosite exclusiv pentru a fi contactat cu privire la mesajul transmis. Pentru mai multe informații despre felul în care prelucrăm datele personale furnizate te rugăm să accesezi pagina Politica de Confidențialitate.

Acest website este protejat de reCAPTCHA și de Politica de Confidențialitate a Google; se aplică Termenii și condițiile Google.

Ai fost deja diagnosticat cu o afecțiune psihică și urmezi tratament?

În cadrul clinicii Med Anima utilizăm teste genetice și pentru a determina care este tratamentul medicamentos care funcționează cel mai bine pentru tine, cu minim de efecte secundare și maxim de efect.

Programări IAȘI:

0747 202 212 / 0332 505 114

Programări TIMIȘOARA:

0754 431 431 / 0356 800 300

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Contact Timișoara:

Str. Simion Bărnuțiu nr. 34, Timișoara, jud. Timiș

Serviciile Noastre

TERAPIA PRIN STIMULARE MAGNETICĂ TRANSCRANIANĂ

Mai multe informații

Terapia prin stimulare cognitivă asistată de computer

Mai multe informații

Tratamentul Depresiei cu stimulare electrică transcraniană

Mai multe informații

Consultații psihiatrie

Mai multe informații

Consultații Psihiatrie - Online

Mai multe informații

Psihiatrie pediatrică

Mai multe informații

Psihiatrie pediatrică - Online

Mai multe informații

Psihoterapie - Online

Mai multe informații

Neurologie

Mai multe informații

Testul genetic DNA Mind

Mai multe informații

TESTAREA GENETICĂ PENTRU OPTIMIZAREA TRATAMENTULUI BOLILOR PSIHICE

Mai multe informații

Terapia prin realitatea virtuală

Mai multe informații

Demența ALZHEIMER – Terapii Alternative

Mai multe informații

Tulburări de memorie – Diagnostic și tratament

Mai multe informații

Monitorizarea somnului prin dispozitivul Act Trust Actigraphy

Mai multe informații

Psihologie clinică și psihodiagnostic

Mai multe informații

Consiliere și psihoterapie

Mai multe informații