– MEDICINA PERSONALIZATĂ în PSIHIATRIE la MEDANIMA –

Testul genetic GENOMIND PROFESSIONAL  PGX

Știți deja că suntem dedicați permanent evoluției și că ne-am propus să fim cel mai bun centru medical dedicat afecțiunilor neuropsihice din România. Dincolo de ce înseamnă acest efort, aducem constant, adesea primii în România, tehnologii dintre cele mai noi, de ultimă generație, menite a îmbunătăți îngrijirea și recuperarea persoanelor cu tulburări psihice și a crește calitatea serviciilor medicale oferite.

Suntem adepții inovației și urmărim constant cercetările din domeniu.

Tratamentele inovative si testele genetice disponibile în cadrul clinicii noastre scurtează perioada de tratament, accelerează procesul de ameliorare și vindecare a afecțiunilor și sunt noninvazive.

Personalizarea medicației în psihiatrie, prin efectuarea de teste genetice, este o noutate pe plan mondial și o abordare la care Med Anima s-a aliniat imediat, pentru că ne dorim îmbunătățirea vieții pacienților cu tulburari mintale. Testele genetice complexe sunt o nouă abordare la nivel internațional și sunt folosite în mai multe afecțiuni psihice pentru optimizarea tratamentului.

Med Anima deja a început, din 2018, să folosească testarea genetică în practica clinică.

Găsirea tratamentului potrivit NECESITĂ TIMP

 

În ciuda disponibilității unor tratamente eficiente pentru multe afecțiuni psihice, inclusiv tulburări de dispoziție și anxietate, ajungerea la cel mai bun tratament în cazul afecțiunilor mintale poate dura săptămâni sau chiar luni. În aceste condiții, pacienții se pot descuraja sau pot întrerupe tratamentul.

Se estimează că două treimi dintre pacienții cu depresie nu vor răspunde la tratamentul inițial, iar mai mult de o treime vor deveni rezistenți la tratament.

Informațiile obținute prin testul genetic GENOMIND PROFESSIONAL PGX® ajută la realizarea unui plan de tratament personalizat, pentru a aborda eficient patologia și a evita sau minimiza efectele secundare. Acest test se realizează prin tehnologia Real Time PCR TaqMan, înr-un laborator certificat CLIA. Sensibilitatea și specificitatea acestui test este mai mare de 99%.

Testul Genomind Professional Pgx® poate scurta calea spre găsirea tratamentelor eficiente

 

Heterogenitatea în răspunsul la medicație observată la pacienți se poate explica prin prezența unor variante genice implicate în absorbția, distribuția, metabolismul, eliminarea medicamentului, intensitatea de acțiune și activitatea intrinsecă.

Rezultatele obținute prin acest test genetic ajută medicii în luarea deciziilor atunci când prescriu medicamente pentru afecțiuni psihice. Recoltarea probei este rapidă, nedureroasă și neinvazivă:

🧬Testul se realizează în baza unei probe de salivă care se recoltează foarte simplu și nedureros, neinvaziv, de către medicul tău curant, cu ajutorul unui bețișor din partea interioară a obrazului.

Analiza Genomind Professional Pgx este un test genetic ce a fost dezvoltat pentru a ajuta specialiștii să optimizeze tratamentele și să aleagă personalizat medicamentele cu potențial de eficiență și siguranță:

 

✔️ Permite selectarea corectă a medicației și dozei potrivite pacientului, în funcție de anumite variante genice deținute de acesta.
✔️ Determină evitarea sau minimizarea efectelor adverse.
✔️ Acest test este ideal pentru pacienții care demonstrează sensibilitate sau lipsa ameliorării simptomelor.
✔️ Reduce semnificativ perioada de tratament în bolile psihice, prin identificarea medicamentelor și a dozei potrivite.
✔️ Identifică variațiile în 24 gene-cheie relevante pentru tratamentul psihiatric. Astfel, terapeutul va ști ce tratament va fi mai eficient și cum să reducă efectele adverse.
• 9 gene implicate în farmacocinetică x`
• 15 gene implicate în farmacodinamică (MTHFR, GRIK1, OPRM1, BDNF, ADRA2A, COMT, DRD2, MC4R, 5HT2C, ANK3, CACNA1C, SLC6A4)

Analiza Genomind acoperă o gamă largă de tulburări psihiatrice

 

Genele analizate cu acest test sunt asociate cu o gama largă de medicamente psihotrope și pot contribui la selectarea planurilor de tratament pentru: depresie, anxietate, tulburare obsesiv-compulsivă (TOC), tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), tulburare bipolară, stres post-traumatic (PTSD), autism, schizofrenie, durere cronică și abuz de substanțe.

Acest test optimizează tratamentul pentru:

  • Pacienții care trăiesc cu depresie, anxietate, TOC, ADHD, tulburare bipolară, PTSD, autism, schizofrenie, durere cronică și abuz de substanțe
  • Orice pacient fără răspuns optim la tratament: teste de tratament anterioare, răspuns slab sau evenimente adverse
  • Pacienții cu medicații multiple
  • Pacienți cu comorbidități psihiatrice și medicale. Vorbim despre comorbiditate atunci când un pacient prezintă simultan mai multe afecțiuni. În cazul tulburărilor de anxietate, comorbiditatea se poate referi la prezența simultană a mai multor tulburări de anxietate (ex. tulburare de panică și fobie socială) sau prezența simultană a unei tulburări de anxietate și o tulburare de altă natură (ex. depresie).
  • Pacienții cu probleme de aderare la medicamente

🧬 Testul se realizează în baza unei probe de salivă care se recoltează foarte simplu și nedureros, neinvaziv, de către medicul tău curant, cu ajutorul unui bețișor din partea interioară a obrazului.

Află mai multe informații direct de la cei care au creat acest test:

Rapoartele testului Genomind sunt ușor de citit și de înțeles

Sunt posibile două tipuri de rezultate:

  • Un rezultat genetic pozitiv sau semnificativ din punct de vedere clinic
  • Un rezultat de genă negativă sau non-clinic semnificativă (normal)

Raportul testului Genomind prezintă în detaliu rezultatele genetice și implicațiile tratamentului. Raportul este ușor de explicat pacienților, iar rezultatele ajută specialiștii să optimizeze tratamentul.

Formular Programare Test Genetic Genomind

Vă rugăm să completați detaliile de mai jos pentru a solicita o programare. Un membru al echipei Med Anima vă va contacta la scurt timp după primirea formularului pentru a stabili împreună toate detaliile.

Datele oferite în acest formular vor fi folosite exclusiv pentru a fi contactat cu privire la mesajul transmis. Pentru mai multe informații despre felul în care prelucrăm datele personale furnizate te rugăm să accesezi pagina Politica de Confidențialitate.

Acest website este protejat de reCAPTCHA și de Politica de Confidențialitate a Google; se aplică Termenii și condițiile Google.

Ai o rudă apropiată sau un prieten cu o afecțiune psihică și te întrebi care e riscul să ai și tu probleme?

În cadrul clinicii Med Anima utilizăm un nou tip de testare genetică pentru a determina predispoziția la anumite afecțiuni psihice: testul genetic DNA Mind.

Programări IAȘI:

0747 202 212 / 0332 505 114

Programări TIMIȘOARA:

0754 431 431 / 0356 800 300

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Contact Timișoara:

Str. Simion Bărnuțiu nr. 34, Timișoara, jud. Timiș

Serviciile Noastre

TERAPIA PRIN STIMULARE MAGNETICĂ TRANSCRANIANĂ

Mai multe informații

Terapia prin stimulare cognitivă asistată de computer

Mai multe informații

Tratamentul Depresiei cu stimulare electrică transcraniană

Mai multe informații

Consultații psihiatrie

Mai multe informații

Consultații Psihiatrie - Online

Mai multe informații

Psihiatrie pediatrică

Mai multe informații

Psihiatrie pediatrică - Online

Mai multe informații

Psihoterapie - Online

Mai multe informații

Neurologie

Mai multe informații

Testul genetic DNA Mind

Mai multe informații

TESTAREA GENETICĂ PENTRU OPTIMIZAREA TRATAMENTULUI BOLILOR PSIHICE

Mai multe informații

Terapia prin realitatea virtuală

Mai multe informații

Demența ALZHEIMER – Terapii Alternative

Mai multe informații

Tulburări de memorie – Diagnostic și tratament

Mai multe informații

Monitorizarea somnului prin dispozitivul Act Trust Actigraphy

Mai multe informații

Psihologie clinică și psihodiagnostic

Mai multe informații

Consiliere și psihoterapie

Mai multe informații