Tratamente Inovative la Med Anima

Pentru ca ne-am propus sa fim cel mai bun centru medical dedicat afectiunilor neuropsihice din Romania si un promotor al inovatiilor si cercetarilor in domeniu, aducem constant – adesea primii in Romania – tehnologii dintre cele mai noi, de ultima generatie, menite a îmbunătăți îngrijirea și recuperarea persoanelor cu tulburări psihice, si a creste calitatea serviciilor medicale oferite.Stimularea electrică transcraniană – HDCStim
HDCStim este dispozitivul special conceput pentru a trata depresia, durerea cronica, sechelele post accident vascular cerebral (AVC) si craving-ul, este produsul care aduce stimularea electrica transcraniana in mediul clinic, in cabinetul medical.

Stimularea electrica transcraniana este vazuta ca un nou tip de tratament deosebit, deoarece este accesibil, administrat cu un dispozitiv ce poate fi portabil si este usor de utilizat. Tratamentul este EFICIENT, SIGUR, NON-INVAZIV, FARA DURERE clasificat ca dispozitiv medical conform normelor UE si internationale.Testarea genetica ABCB1

Incepand cu luna septembrie a acestui an, la Med Anima, gasirea medicatiei antidepresive eficiente se face mai rapid si mai sigur prin utilizarea testului genetic ABCB1. Analiza variantelor genei ABCB1 poate oferi clinicienilor informatii elocvente cu privire la raspunsul pacientilor la terapia cu antidepresive.

Capacitatea de a anticipa răspunsul la un antidepresiv al unui pacient pe baza rezultatelor testului ABCB1 reprezintă un progres enorm pentru tratamentul medicamentos al pacienților cu tulburare depresivă. Poti face acum aceasta testare genetica in cadrul clinicii Med Anima.

Testarea genetica GENECEPT ASSAY

Tratamentele inovative si testele genetice disponibile în cadrul clinicii noastre scurtează perioada de tratament, accelerează procesul de ameliorare și vindecare a afecțiunilor și sunt noninvazive.

Personalizarea medicatiei in psihiatrie, prin efectuarea de teste genetice, este o noutate pe plan mondial si o abordare la care Med Anima s-a aliniat imediat, pentru ca ne dorim imbunatatirea vietii pacientilor cu boli mintale. Testele genetice complexe sunt o noua abordare la nivel international si sunt folosite in mai multe afectiuni psihice pentru optimizarea tratamentului.Terapia fobiilor prin Realitatea Virtuala

Incepand din toamna acestui an, Med Anima aduce in sprijinul pacientilor inca un tratament inovator: terapia prin Realitatea Virtuala (VR). VR este un instrument care eficientizeaza rezultatele psihoterapiei pentru anxietate si alte afectiuni psihice. Expunerea intr-un mediu sigur la ceea ce ne produce teama este una din caile prin care se trateaza majoritatea fobiilor.

Realitatea virtuala este validata de peste 20 ani de cercetarea psihologica si experienta clinica (Daset, Lilian R., Cracco, Cecilia 2013), facilitand atingerea obiectivelor terapiei traditionale.

 

Terapii alternative in dementa Alzheimer

Odată cu înaintarea în vârstă apar bolile neurodegenerative care sunt asociate cu deficienţe de învăţare şi de memorie, eventual conducând la demenţă. Alzheimer este o boală progresivă care afectează multe, dacă nu chiar toate funcţiile creierului. De aceea în aceste situaţii este foarte important să se găsească strategii de restabilire a abilităţilor de învăţare şi de acces la amintirile pe termen lung.

In cadrul clinicii Med Anima, grupurile de stimulare cognitivă organizate, lupta impotriva acestei maladii.


CONTINUĂM ACTIVITATEA ÎN CLINICĂ, TELEFONIC ȘI ONLINE

Echipa @Med Anima rămâne activă în clinică, respectând măsurile de siguranță, la telefon și pe online pentru pacienți și nu numai.


Contact Iasi:

Str. Strapungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iasi, jud. Iasi
Telefon de contact:

0747 202 212 sau

0332 505 114

Contact Belcesti:

com. Belcesti, tronson B, Bl. 4, jud. Iasi

Programari la telefon:

0747 202 212 sau

0332 505 114

Program consultatii:

Luni – Vineri: 09.00 – 18.00