Tratamente Inovative la Med Anima

Pentru că ne-am propus să fim cel mai bun centru medical dedicat afecțiunilor neuropsihice din România și un promotor al inovațiilor și cercetărilor în domeniu, aducem constant – adesea primii în România – tehnologii dintre cele mai noi, de ultimă generație, menite a îmbunătăți îngrijirea și recuperarea persoanelor cu tulburări psihice și a crește calitatea serviciilor medicale oferite.

– Nou la Med Anima –

Terapia prin Stimulare Cognitivă asistată de computer – HDC Stim

terapie stimulare cognitiva computer (1)

La Med Anima, tratamentul deficitului cognitiv este abordat într-un mod, facil, plăcut, non-invaziv, folosindu-se CEA MAI NOUĂ TEHNOLOGIE, noutate absolută în țara noastră. Utilizăm cel mai important și performant instrument european de reabilitare cognitivă pe computer, regăsit în tratamentul zilnic a peste 95% dintre clinicile germane de reabilitare.

Tratamentul depresiei cu stimulare electrică transcraniană

HDCStim este dispozitivul special conceput pentru a trata depresia, durerea cronică, sechelele post accident vascular cerebral (AVC) și craving-ul, este produsul care aduce stimularea electrică transcraniana în mediul clinic, în cabinetul medical.

Stimularea electrică transcraniana este văzută ca un nou tip de tratament deosebit, deoarece este accesibil, administrat cu un dispozitiv ce poate fi portabil și este ușor de utilizat. Tratamentul este EFICIENT, SIGUR, NON-INVAZIV, FĂRĂ DURERE clasificat ca dispozitiv medical conform normelor UE și internaționale.

Testul genetic GENOMIND

Tratamentele inovative și testele genetice disponibile în cadrul clinicii noastre scurtează perioada de tratament, accelerează procesul de ameliorare și vindecare a afecțiunilor și sunt noninvazive.

Personalizarea medicației în psihiatrie, prin efectuarea de teste genetice, este o noutate pe plan mondial și o abordare la care Med Anima s-a aliniat imediat, pentru că ne dorim îmbunătățirea vieții pacienților cu boli mintale. Testele genetice complexe sunt o nouă abordare la nivel internațional și sunt folosite în mai multe afecțiuni psihice pentru optimizarea tratamentului.

Terapia fobiilor prin Realitatea Virtuală

Începând din toamna anului 2018, Med Anima a adus în sprijinul pacienților încă un tratament inovator: terapia prin Realitatea Virtuală (VR). VR este un instrument care eficientizează rezultatele psihoterapiei pentru anxietate și alte afecțiuni psihice. Expunerea într-un mediu sigur la ceea ce ne produce teamă este una dintre căile prin care se tratează majoritatea fobiilor.

Realitatea virtuală este validată de peste 20 ani de cercetarea psihologică și experiența clinică (Daset, Lilian R., Cracco, Cecilia 2013), facilitând atingerea obiectivelor terapiei tradiționale.

Terapii alternative în demența Alzheimer

Odată cu înaintarea în vârstă apar bolile neurodegenerative care sunt asociate cu deficienţe de învăţare şi de memorie, eventual conducând la demenţă. Alzheimer este o boală progresivă care afectează multe, dacă nu chiar toate funcţiile creierului. De aceea în aceste situaţii este foarte important să se găsească strategii de restabilire a abilităţilor de învăţare şi de acces la amintirile pe termen lung.

În cadrul clinicii Med Anima grupurile de stimulare cognitivă organizate luptă împotriva acestei maladii.

Testarea genetică ABCB1

Începând cu luna septembrie 2018, la Med Anima, găsirea medicației antidepresive eficiente se face mai rapid și mai sigur prin utilizarea testului genetic ABCB1. Analiza variantelor genei ABCB1 poate oferi clinicienilor informații elocvente cu privire la răspunsul pacienților la terapia cu antidepresive.

Capacitatea de a anticipa răspunsul la un antidepresiv al unui pacient pe baza rezultatelor testului ABCB1 reprezintă un progres enorm pentru tratamentul medicamentos al pacienților cu tulburare depresivă. Poți face acum această testare genetică în cadrul clinicii Med Anima.

CONTINUĂM ACTIVITATEA ÎN CLINICĂ, TELEFONIC ȘI ONLINE

Echipa @Med Anima rămâne activă în clinică, respectând măsurile de siguranță, la telefon și online pentru pacienți și nu numai.

✔️ Cu toții în linia întâi – Grup de suport pentru cadre militare și medicale

✔️ Punem la dispoziție tratamente inovative, în clinică și acasă

✔️ Ghid de ajutor pentru aparținătorii persoanelor cu demență

✔️ Program de consiliere gratuită, telefonică

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași