Tratamente Inovative la Med Anima

Pentru că ne-am propus să fim cel mai bun centru medical dedicat afecțiunilor neuropsihice din România și un promotor al inovațiilor și cercetărilor în domeniu, aducem constant – adesea primii în România – tehnologii dintre cele mai noi, de ultimă generație, menite a îmbunătăți îngrijirea și recuperarea persoanelor cu tulburări psihice și a crește calitatea serviciilor medicale oferite.

– Nou la Med Anima –

Terapia afecțiunilor psihice prin Stimulare Magnetică Transcraniană / TMS

Stimulare Magnetica Transcraniana - Med Anima Iasi

🧑‍🤝‍🧑Dacă tu sau o persoană dragă ați încercat deja fără succes mai multe abordări în tratamentul unei anume afecțiuni psihice, TMS / Stimularea Magnetică Transcraniană poate fi o variantă potrivită pentru reducerea simptomelor și îmbunătățirea calității vieții.

Stimularea Magnetică Transcraniană – TMS, este cel mai nou tratament pe care clinica noastră îl pune la dispoziția pacienților, oferind soluții noi de ameliorare a simptomelor pentru cei cu depresie rezistentă la tratament, pentru adicțiianxietatetulburare obsesiv-compulsivă dar și pentru multe alte afecțiuni – TMS oferă o reală posibilitate în regăsirea unei vieți mai bune.

Tratamentul depresiei cu stimulare electrică transcraniană – HDC Stim

tratament hdcstim depresie
Stimularea electrică transcraniană este un tratament non-invaziv foarte studiat în ultimii 10 ani și care prezintă numeroase beneficii pentru organismul uman.

CE FACE EFECTIV HDCstim:

✔️ scurtează durata de tratament antidepresiv
✔️ scade dozele de antidepresive utilizate
✔️ aduce un răspuns antidepresiv mai rapid
✔️ ameliorează simptomele depresiei
✔️ scade anxietatea, agitația, simptomele somatice
✔️ îmbunătățește cogniția (memoria, atenția) care este afectată în depresie

Terapia prin Stimulare Cognitivă asistată de computer

Terapia prin stimulare cognitivă 01<br />

Terapia de stimulare cognitivă asistată de computer este disponibilă pentru a ajuta pacienții să-și îmbunătățească funcțiile cognitive precum: atenția, memoria, funcțiile executive și câmpul vizual, tratament optim în tratarea deficitelor cognitive, în toate stadiile de recuperare și la orice vârstă.

La Med Anima, tratamentul deficitului cognitiv este abordat într-un mod facil, plăcut, non-invaziv, folosindu-se CEA MAI NOUĂ TEHNOLOGIE, noutate absolută în țara noastră. Utilizăm cel mai important și performant instrument european de reabilitare cognitivă pe computer, regăsit în tratamentul zilnic a peste 95% dintre clinicile germane de reabilitare.

Testul genetic GENOMIND

Testele genetice împreună cu tratamentele inovative disponibile în cadrul clinicii noastre scurtează perioada de tratament, accelerează procesul de ameliorare și vindecare a afecțiunilor și sunt noninvazive.

Personalizarea medicației în psihiatrie, prin efectuarea de teste genetice, este o noutate pe plan mondial și o abordare la care Med Anima s-a aliniat imediat, pentru că ne dorim îmbunătățirea vieții pacienților cu afecțiuni mintale. Testele genetice complexe sunt o nouă abordare la nivel internațional și sunt folosite în mai multe afecțiuni psihice pentru optimizarea tratamentului.

Testul genetic DNA MIND

testul genetic dna mind

Cu ajutorul 🧬testului genetic DNA Mind se pot obține informații concludente privind predispoziția genetică spre:

  • Tulburări neurodegenerative – declin cognitiv ușor și boala Alzheimer
  • Tulburări de dispoziție – depresie, anxietate, tulburare bipolară și tulburare de stres post-traumatic
  • Dependențe – Risc pentru dependența de alcool, nicotină, canabis și opioide, tulburări de alimentație (comportament excesiv), „căutare de adrenalină”/comportament de risc

Indiferent că o cunoști sau nu, această „amenințare” – posibilitatea genetică de a dezvolta la un moment dat o afecțiune psihică – este reală, există înscrisă în fiecare dintre celulele din corpul tău.

Terapia fobiilor prin Realitatea Virtuală

Începând încă din toamna anului 2018, Med Anima a adus în sprijinul pacienților încă un tratament inovator: terapia prin Realitatea Virtuală (VR). VR este un instrument care eficientizează rezultatele psihoterapiei pentru anxietate și alte afecțiuni psihice. Expunerea într-un mediu sigur la ceea ce ne produce teamă este una dintre căile prin care se tratează majoritatea fobiilor.

Realitatea virtuală este validată de peste 20 ani de cercetarea psihologică și experiența clinică (Daset, Lilian R., Cracco, Cecilia 2013), facilitând atingerea obiectivelor terapiei tradiționale.

Demența Alzheimer – Terapii alternative

Odată cu înaintarea în vârstă apar bolile neurodegenerative care sunt asociate cu deficienţe de învăţare şi de memorie, eventual conducând la demenţă. Alzheimer este o boală progresivă care afectează multe, dacă nu chiar toate funcţiile creierului. De aceea în aceste situaţii este foarte important să se găsească strategii de restabilire a abilităţilor de învăţare şi de acces la amintirile pe termen lung.

În cadrul clinicii Med Anima grupurile de stimulare cognitivă organizate luptă împotriva acestei maladii.

Programări IAȘI:

0747 202 212 / 0332 505 114

Programări TIMIȘOARA:

0754 431 431 / 0356 800 300

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Contact Timișoara:

Str. Simion Bărnuțiu nr. 34, Timișoara, jud. Timiș