Psihoterapie online

Specialiștii noștri sunt alături de tine oriunde te-ai afla!

Rămânem alături de tine chiar și atunci când distanța fizică ne separă.  Drumul spre mai bine nu ar trebui să fie unul pe care să-l parcurgi singur. Mai ales dacă putem face toți pașii împreună.

Uneori îți pare că tot ceea ce se întâmplă în jurul tău e din ce în ce mai greu de dus pe umeri. Parcă fiecare lucru prin care treci duce la creșterea nivelului tău anxietate. Sau de tristețe și neputință. Sentimentele pot deveni copleșitoare.

Suntem aici să inspirăm speranță în sufletele celor care suferă de tulburări psihice. Știm că acest lucru e de real folos atunci când încerci să găsești curajul de a cere ajutor – mai ales atunci când durerea nu se vede, dar se simte.

Acesta este primul pas spre vindecare. Prin concentrarea activă asupra sănătății mintale această situație poate fi depășită fără să te simți fără resurse.

Pentru a fi alături de pacienții noștri, am dedicat o echipă de psihologi și psihoterapeuți pentru serviciul de psihoterapie online.

  • Nu te poți deplasa sau o faci cu greutate?
  • Tu sau un membru al familiei tale treceți prin momente dificile?
  • Ai fost diagnosticat cu depresie, anxietate sau altă afecțiune psihică și ai nevoie de ajutor în gestionarea ei?
  • Ai nevoie de un sprijin pentru a face față acestei etape din viață?

Chiar dacă nu ne poți vizita în clinică, putem fi conectați cu ajutorul tehnologiei prin consultații online. La fel de dedicați, păstrând confidențialitatea și calitatea actului terapeutic.

1. STABILIM DETALIILE CONSULTAȚIEI

Intrăm în legătură, online sau telefonic și stabilim detaliile programării:
• Data, ora și canalul de comunicare pentru consultație
• Specialistul la care vei avea consultația
• Datele tale de contact

2. PLĂTEȘTI ȘI NE TRIMIȚI CONFIRMARE

Emitem factura și, în baza înregistrării plății, serviciul de consultații online devine disponibil.

3. EFECTUĂM CONSULTAȚIA ONLINE

La ora stabilită, pe canalul de comunicare agreat, specialistul Med Anima va fi prezent virtual pentru a realiza consultația programată.

1. Faci programare telefonică sau online:

a. Telefon clinica Med Anima IAȘI: 0747 202 212; 0332 505 114 sau Telefon clinica Med Anima TIMIȘOARA: 0754 431 431; 0356 800 300
b. Email:office@medanima.ro
c. Prin formularul de mai jos

2. Confirmăm programarea  stabilim împreună ora, ziua și psihoterapeutul la care vom face programarea.

3. Stabilim canalul de comunicare pentru consultație (telefonic, Skype, Whatsapp, Zoom)  – alegem împreună cum vom efectua consultația: audio/video, telefonic sau o altă aplicație. Tot în cadrul acestei discuții ne vei furniza datele necesare conectării: număr de telefon, e-mail, ID Skype etc.

4. Transmitem online formularele de plată  – noi vom prelua informațiile necesare întocmirii formularelor de plată. Serviciul de consultații online devine disponibil după înregistrarea plății în sistemul nostru bancar.

5. Efectuăm psihoterapia la data și ora programată la ora stabilită anterior, pe canalul de comunicare agreat, specialistul Med Anima vă este prezent alături, virtual, pentru psihoterapia programată.

6. Programăm urmatoarele ședințe de psihoterapie 

Alte întrebări?

Formular Programare Psihoterapie ONLINE

Vă rugăm să completați detaliile de mai jos pentru a solicita o programare. Un membru al echipei Med Anima vă va contacta la scurt timp după primirea formularului pentru a stabili împreună toate detaliile.

Datele oferite în acest formular vor fi folosite exclusiv pentru a fi contactat cu privire la mesajul transmis. Pentru mai multe informații despre felul în care prelucrăm datele personale furnizate te rugăm să accesezi pagina Politica de Confidențialitate.

Acest website este protejat cu Google reCAPTCHA. Info: Politica de Confidențialitate Google,Termeni și Servicii Google

Oamenilor le place să aibă opțiuni. A fi capabili să alegem, chiar dacă este doar cel mai mic dintre două rele, ne permite să simțim cel puțin oarecum că deținem controlul și că nu suntem ghidați de forțele pe care nu le putem înțelege. Când vine vorba de probleme de sănătate mintală, un pacient nu ar trebui să fie obligat să rămână cu un singur terapeut doar pentru că asigurarea sa nu este acceptată de altul sau din cauza lipsei consilierilor autorizați în apropierea locației sale geografice.

Chiar dacă un terapeut este extrem de calificat, el și un anumit pacient ar putea pur și simplu să nu fie capabili de o comunicare semnificativă din diverse motive sau pacientul poate solicita expertiză într-o zonă în care terapeutul nu este experimentat. Până la urmă, trebuie să te simți complet confortabil cu cineva dacă ai de gând să-i spui gândurile și sentimentele tale cele mai intime. Din aceste motive, precum și altele, tot mai multe persoane apelează la psihoterapia online ca alternativă.

BENEFICIILE psihoterapiei online

Discreția

Înțelegem că sunt situații din viața noastră în care avem nevoie mai mare de un cadru privat. În cultura de astăzi, foarte puține lucruri rămân pentru noi. Motivele pentru o terapie online pot fi numeroase, dar indiferent de care ar fi acestea, o terapie nu poate funcționa dacă nu te vei simți complet confortabil și în siguranță. Iar asta poate reprezenta, uneori, confortul propriului dormitor. Discreția este un factor decizional important pentru o bună parte dintre persoane când aleg să își înceapă terapia, astfel cel mai important este să găsești ceva ce funcționează pentru tine..

În afară de informațiile de facturare, nu este necesară partajarea informațiilor personale cu un serviciu online. Acest lucru aduce sprijinul de specialitate la îndemâna multor oameni care altfel ar fi obligați să se confrunte singuri cu problemele lor.

Avantajele pacientului

Nu orice persoană poate să participe la ședințe de consiliere săptămânală într-un cabinet, din motive care variază de la muncă la dificultăți de deplasare. Acei oameni care locuiesc în mediul rural sau nu au un transport adecvat, poate nu au cum să ajungă la cabinetul terapeutului. Pe de altă parte, terapia online poate avea loc sub forma unor conferințe video programate oricând, de oriunde se poate accesa internetul, dacă terapia prin text nu pare a fi adecvată.

Unele suferințe ajung să ne solicite mai multe resurse decât avem la un anumit moment. Astfel de circumstanțe ne pot aduce în punctul în care nu ne găsim motivația necesară pentru a ne coborî din pat în unele dimineți. Este cu atât mai greu să te urci în mașină și să conduci la o întâlnire în oraș. Acesta este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care persoanele care au nevoie de terapie ajung să nu primească ajutorul de care au nevoie. A putea beneficia de terapie din confortul propriei case este un mare beneficiu pentru acei oameni.

Este eficientă psihoterapia online?

Potrivit Asociației Americane de Psihologie , unul din patru adulți din Statele Unite au nevoie de consiliere în domeniul sănătății mintale, dar doar 13% din aceste persoane beneficiază de orice fel de tratament. Motivele pot fi banii, stigmatizarea, sprijinul, transportul sau doar lipsa motivației. Cu toate acestea, cercetările arată că persoanele care au nevoie de tratament au mai multe șanse să primească ajutor atunci când terapia online le este disponibilă. Prin urmare, indiferent de disponibilitatea cabinetelor, dacă o persoană nu se simte confortabil, nu va primi ajutorul de care are nevoie. Terapia online schimbă acest aspect pentru o mulțime de oameni. În plus, un studiu realizat de Universitatea din California din Berkeley a arătat că acei pacienți care au folosit terapia online au avut îmbunătățiri semnificative în sănătatea și bunăstarea lor mentală. Schimbările observate la cei cu depresie au demonstrat că aceștia au avut cel puțin o îmbunătățire de șapte puncte a sistemelor lor de luptă împotriva depresiei, în conformitate cu Chestionarul pentru sănătatea pacientului (PHQ-9).

Adevărul este că persoanele care au tulburări de sănătate mintală uneori nu primesc ajutor dintr-un motiv sau altul. Uneori este din cauza costurilor mari, alteori este din cauza faptului că nu cred că au nevoie de niciun ajutor, iar alte persoane pur și simplu nu au timpul necesar pentru a găsi un terapeut bun în apropiere. Indiferent de cauză, importanța găsirii unui terapeut cu care ne simțim confortabil este incontestabilă. Motiv pentru care merită să apelăm la orice cale ne-ar ajuta în acest sens. Depinde de fiecare să găsească varianta cea mai potrivită pentru propriile sale nevoi.

Terapia online este o economie mare de timp

Terapia online, indiferent dacă este vorba despre video, text, mesaje instant sau e-mail, vă poate economisi mult timp. Știm că viața este haotică. Prea mult timp la serviciu sau la școală, timp necesar pentru a ne rezolva sarcinile de acasă și timp necesar pentru a ne putea relaxa și petrece timp cu cei din jurul nostru. Toate acestea solicită deja mult prea mult din spațiul unei zile normale. O oră în plus pe drum nu reprezintă un avantaj și în mod cert ajunge să ne solicite mai multe resurse, atât financiare, cât și fizice.

Serviciile de psihoterapie online au foarte mare grijă în privința selecției, pentru a se asigura că toți terapeuții sunt într-adevăr calificați și autorizați la standardele impuse de lege. Cercetările au indicat că terapia online poate fi la fel de eficientă ca și consilierea într-un cadru tradițional. Telepsihiatria face ca îngrijirile esențiale să fie mai ușor de accesat ca niciodată.

Întrebări frecvente

Este eficientă psihoterapia online?

Cercetătorii în domeniul sănătății mintale consideră că terapia online funcționează la fel ca terapia tradițională din cabinet. În unele cazuri, serviciile de chat online și consilierea online pot fi chiar mai eficiente decât terapia tradițională.

Puteți consulta un terapeut în mod anonim?

Serviciile online oferă opțiunea de a stabili în mod anonim o relație terapeutică cu un terapeut. Când te înregistrezi pentru contul online de sănătate mintală, selectează opțiunea de a rămâne anonim pentru a utiliza această preferință. 

Chiar funcționează terapia?

Da! Psihoterapia funcționează. Cercetările arată că persoanele care iau parte la terapie experimentează cel puțin o îmbunătățire de 70% în circumstanțele lor de viață. E-terapia este una dintre cele mai bune surse de ajutor online disponibile pentru a sprijini oamenii să înceapă vindecarea. O căutare rapidă pe Google va oferi rezultate pentru o varietate de opțiuni de terapie electronică. Aceasta include cele mai bune site-uri de consiliere online și metodologia aferentă pentru a vă ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză.

Programări IAȘI:

0747 202 212 / 0332 505 114

Programări TIMIȘOARA:

0754 431 431 / 0356 800 300

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Contact Timișoara:

Str. Simion Bărnuțiu nr. 34, Timișoara, jud. Timiș

Serviciile Noastre

TERAPIA PRIN STIMULARE MAGNETICĂ TRANSCRANIANĂ

Mai multe informații

Terapia prin stimulare cognitivă asistată de computer

Mai multe informații

Tratamentul Depresiei cu stimulare electrică transcraniană

Mai multe informații

Consultații psihiatrie

Mai multe informații

Consultații Psihiatrie - Online

Mai multe informații

Psihiatrie pediatrică

Mai multe informații

Psihiatrie pediatrică - Online

Mai multe informații

Psihoterapie - Online

Mai multe informații

Neurologie

Mai multe informații

Testul genetic DNA Mind

Mai multe informații

TESTAREA GENETICĂ PENTRU OPTIMIZAREA TRATAMENTULUI BOLILOR PSIHICE

Mai multe informații

Terapia prin realitatea virtuală

Mai multe informații

Demența ALZHEIMER – Terapii Alternative

Mai multe informații

Tulburări de memorie – Diagnostic și tratament

Mai multe informații

Monitorizarea somnului prin dispozitivul Act Trust Actigraphy

Mai multe informații

Psihologie clinică și psihodiagnostic

Mai multe informații

Consiliere și psihoterapie

Mai multe informații