Psih. Nicu-Suflețel Gurguță
Psiholog clinician, psihoterapeut, cu formare in hipnoză clinică, relaxare și terapie ericksoniană
„Psihoterapia caută să repună clientul pe drumul bun, îl pune în situația de a accede la o nouă cunoaștere care poate merge din inconștient spre conștientul individului. Se întâmplă ca și cum noua cunoaștere există în inconștient și prin terapie ea a prins formă la nivel conștient. De multe ori, schimbarea terapeutică poate fi văzută ca pe un proces de depășire a limitelor conștiente, ca pe o extensie a ceea ce pacientul știa deja.
Rolul meu, ca și psihoterapeut, este de a ușura și înlătura suferința emoționala, suferință ce apare deseori sub forma stresului, anxietății, depresiei, problemelor de comportament, conflicte interpersonale, confuzie, disperare. Uneori, această suferință poate avea forma unei „căderi psihice bruște”, cădere pe care oricare persoană echilibrată o poate avea și care poate fi transformată într-o tulburare psihologică temporară.”
Psih. Nicu-Suflețel Gurguță
„În psihoterapie este important ca, împreună cu clientul, să descoperim și să clarificăm originile simptomatologiei, și implicit a problemelor cu care acesta se confruntă, punând în legătură prezentul cu trecutul și comportamentul cu motivația. Stările negative precum cele de disconfort, de stres, de neliniște, de tristețe uneori pot fi înțelese ca un produs al efortului conștient de a scoate din minte gândurile și experiențele perturbatoare sau de a controla și inhiba exprimarea impulsurilor și a sentimentelor ce sunt greu de acceptat și al mecanismelor de apărare inconștiente. Situațiile conflictuale generează impulsuri inconștiente care scapă controlului conștiinței și demersul terapeutic vizează controlul acestora. O abordare a unei metode de psihoterapie eficientă are drept scop controlul, ameliorarea sau dispariția simptomelor. Aceasta presupune autocunoașterea interacțiunii dintre forțele inconștiente patogene și situațiile psihostresante, implicit cele centrate pe procesele de schimbare și dezvoltare personală care pun accent pe înțelegerea de sine.”
„Profesia de psiholog presupune să ai capacitatea de a înțelege nevoile pacientului și de a-l accepta necondiționat. În această formă, pacientul se poate deschide în fața psihologului și implicit în fața psihoterapeutului. Aceștia caută să-și ajute și să-și sprijine pacienții în procesul terapeutic de vindecare și de ameliorare a stărilor negative trăite de pacient.
Relația dintre un psiholog și pacientul său este intens bazată pe încredere, optimism și viziune într-un viitor frumos și roditor. Problemele pacientului trebuie abordate în același timp, prin metode și tehnici standardizate, iar prin comunicarea dintre cei doi rezultatele pot fi minunate.
Misiunea mea ca psiholog clinician este aceea de a testa cât mai obiectiv realitatea psihologică a pacienților, utilizând o gamă cât mai largă de instrumente standardizate, iar raportul psihologic pe care îl creez să contureze cât mai bine realitatea psihologică a pacienților mei.”
Psih. Nicu-Suflețel Gurguță este pasionat, în egală măsură, atât de profesia de psiholog clinician, unde evaluează realitatea psihologică a pacienților săi, cât și de partea de consiliere psihologică și psihoterapie.
Începând cu anul 2020 a început colaborarea cu Clinica Med Anima, oferind servicii psihologice pacienților care se adresează clinicii.
A participat la numeroase conferințe și workshop-uri organizate în întreaga țară de către profesioniști, înțelegând faptul că numai printr-o abordare multidisciplinară pacienții pot beneficia de atenția de care au nevoie în evaluarea și depășirea problemelor pe care aceștia le întâmpină.
Educație și specializări:
- Facultatea de Psihologie și Științe ale educației, 2018
- Master Psihologie Clinică și Psihoterapie, Facultatea de Psihologie și științe ale Educației, 2018 – 2020
- Psiholog clinician acreditat de către Colegiul Psihologilor din România
- Formare în Hipnoză Clinică, Relaxare și Terapie Ericksoniană 2018- 2020 – A.R.H.T.E. (Asociaţia Română de Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană)
Psih. Nicu-Suflețel Gurguță
Articole în Blogul Med Anima
Îmbătrânirea normală versus deteriorarea cognitivă ușoară
În timpul îmbătrânirii obișnuite, o persoană poate uita ocazional un nume sau cuvinte și poate pierde lucrurile; prin comparație, în deteriorare cognitivă ușoară, persoana uită deseori conversațiile și informațiile pe care cineva și le-ar aminti în mod obișnuit, cum ar fi întâlnirile și alte evenimente planificate. A avea o afectare cognitivă ușoară duce întotdeauna la dezvoltarea demenței?
Efectele pandemiei asupra sănătății mintale
Efectele pandemiei asupra sănătății mintale Încă de la începutul pandemiei generată de coronavirus, multe persoane au fost și continuă să fie...
Contact Iași:
Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași
Contact Belcești:
com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași
Contact Timișoara:
Str. Simion Bărnuțiu nr. 34, Timișoara, jud. Timiș
Email:
Social Media:
Specialiștii Noștri
Dr. Irina Săcuiu
Medic primar psihiatru,
Doctor în științe medicale
Dr. Iuliana Fecioru
Medic primar psihiatru
Dr. Oana Popa
Medic primar psihiatru
Dr. Andreea Giurgi
Medic primar psihiatru
Dr. Oana Nantu
Medic specialist psihiatru
Dr. Emanuel voina
Medic specialist psihiatru
Psih. Oana Amaziliței
Psiholog clinician / psihoterapeut
Psih. Nicu-Suflețel Gurguță
Psiholog clinician
Psih. Ioana Maria Balint
Psihoterapeut
Psih. Diana Grădinaru
Psihoterapeut
Psih. Ioana Vatamanu
Psihoterapeut
Psih. Cătălina-Antonia Hausner
Psiholog clinician / psihoterapeut
Psih. Mădălina Savin
Psiholog clinician
Asist. Dorina Drăgan
Asistent medical generalist principal
Asist. Andrei Crețu
Asistent medical generalist principal
Blog – Sănătatea ta – Ultimul articol
Stimularea Electrică Transcraniană (tDCS) la domiciliu – Oportunități și provocări în tulburările psihice la vârstnici
Stimularea Electrică Transcraniană (tDCS) reprezintă una dintre opțiunile sigure și eficiente de tratament pentru depresie, tulburări cognitive, halucinații auditive la adulții în vârstă. Posibilitatea de a stimula neuroplasticitatea prin tDCS fără efecte adverse semnificative a încurajat evaluarea eficacității tDCS pentru multe indicații clinice la adulții în vârstă cu probleme de sănătate mintală.

Stimularea Electrică Transcraniană (tDCS) la domiciliu – Oportunități și provocări în tulburările psihice la vârstnici
Stimularea Electrică Transcraniană (tDCS) la domiciliu Oportunități și provocări în tulburările psihice la vârstniciCreșterea constantă a numărului de adulți în vârstă aduce mari provocări pentru serviciile de îngrijire a sănătății mintale geriatrice. În 2016, NMHS a...