0747 202 212 ;   0332 505 114 office@medanima.ro

Psih. Loredana Iacobeanu

Psiholog clinician / psihoterapeut

„Găsirea vocaţiei personale poate părea o misiune abstractă și dificilă, o călătorie labirintică care prinde contur şi direcţie doar în momentul în care conştientizezi că <<existenţa individuală are nevoie de o comunitate pentru a căpăta sens>> (V. Frankl). Pentru mine, călătoria personală a căpătat sens atunci când identitatea de filolog nu mi-a mai fost suficientă şi sinele autentic şi-a orientat atenţia către o altă cale neexplorată a labirintului vieţii, psihologia.”

Psih. Loredana Iacobeanu

Psih. Loredana Iacobeanu - Med Anima Iasi

Pasiunea, curiozitatea, dorinţa de perfecţionare, empatia şi spiritul colaborativ sunt valori care îmi susţin demersul profesional ca psihoterapeut şi psiholog clinician. De aceea, după terminarea facultăţii, am parcurs programul de formare complementară în terapie sistemică, de cuplu şi familie, formare care a contribuit la dezvoltarea gândirii mele clinice, care m-a învăţat să ies din paradigma gândirii liniare şi să văd lumea prin lentilele teoriei sistemelor. Mi-am continuat traseul profesional şi cu alte formări precum: programare neuro-lingvistică, formare în coaching, formare în terapia centrată pe emoţii, masterat în psihologie clinică şi intevenţie psihologică, formări care vin din nevoia de a înțelege clientul din faţa mea, în integralitatea lui, ca fiinţă bio-psiho-socială.

Experienţa profesională în context educaţional mi-a dat oportunitatea de a lucra cu adolescenţi, de a observa şi înţelege procesul provocator al formării şi cristalizării unei identităţi de viitor adult. Am descoperit că dincolo de nevoia de informaţie, dezvoltarea psihologică are nevoie de un cadru de ataşament securizant pentru a se realiza armonios. În lumina acestui deziderat, am ghidat explorările adolescenților în procesul de autocunoaştere şi i-am susţinut prin şedinţe de coaching individual pentru atingerea performanţei. În prezent colaborez,  în calitate de psiholog, cu centrul “Oxigen” din Bacău, specializat în tratamentul adicţiilor.  

E nevoie de curaj şi putere pentru a cere ajutor şi să recunoşti că uneori nu poţi face faţă singur situaţiilor dificile. Am înţeles că adversităţile pe care le întâlnim de-a lungul vieţii pot fi copleșitoare, ducând la izolare, stagnare şi deconectare de la noi înşine şi de la ceilalţi. Cu toţii avem nevoie de un cadru sigur şi empatic pentru a ne permite să procesăm, să explorăm experienţele, emoţiile şi nevoile psihologice.

De aceea, îmi doresc ca interacţiunea dintre noi să te facă să te simţi în siguranţă, ascultat, văzut şi validat. Vom relaţiona într-o manieră colaborativă, vom descoperi abilităţile şi resursele de care ai nevoie pentru a te adapta schimbărilor şi provocărilor permanente ale vieţii.

Procesul terapeutic pe care ţi-l propun este unul personalizat şi orientat către nevoile tale individuale. Obiectivul meu terapeutic este de a te ajuta să-ţi descoperi adevăratul potenţial şi să te reconectezi la aspectele autentice ale vieţii tale. Cred cu tărie că deţii deja resursele necesare pentru a face faţă provocărilor vieţii, însă acestea pot fi ascunse de mecansimele de apărare sau de experienţele trecutului. De vreme ce nu mai putem schimba evenimentele din trecut sau chiar contextul unor situaţii actuale, putem însă să lucrăm împreună pentru a recadra aceste experienţe schimba perspective şi dezvolta strategii noi care să te ajute în faţa actualelor şi viitoarelor situaţii provocatoare din viaţa ta.

Cu alte cuvinte, vom conştientiza comportamente dezadaptative, tipare distorsionate de gândire şi percepţie, dar şi emoţii captive în subteranul psihicului tău care te blochează în a trăi o viaţă împlinită şi cu sens. 

Demersul psihoterapeutic, cadru de întâlnire dintre noi, îţi va oferi suport, motivaţie şi va genera conştientizări pline de compasiune, orientate spre miezul problemelor tale. Explorarea acestor situaţii de viaţă blocante se va face într-un spaţiu terapeutic securizant, confidenţial şi non-judicativ. Te vei simţi susţinut şi încurajat să-ţi descoperi resursele şi punctele forte, facilitându-ţi astfel demersul în stabilirea obiectivelor personale spre o viaţă aşa cum ţi-o doreşti.

Sunt convinsă că lucrând împreună, vei dezvolta abilităţi de conectare emotională profundă, atât cu tine, cât şi cu persoanele semnificative din viaţa ta. Vei schimba scheme de gândire dezadaptative, vei învăţa să comunici asertiv şi îţi vei însuşi strategii de gestionare a unor situaţii stresante, cu potenţial anxiogen. Astfel, vei fi echipat cu toate instrumentele necesare pentru a face faţă şi a depăşi provocările actuale, cât şi pe cele viitoare.

Împreună vom face din spaţiul terapeutic un loc al transformărilor durabile, unde alianţa terapeutică şi resursele tale interne vor fi factorii motivaţionali pentru schimbări coerente şi cu sens.

Articole în Blogul Med Anima

Anxietatea de performanţă

Anxietatea de performanţă În societatea actuală, dorința de a fi performant în diferite arii de activitate este adesea asociată cu nevoia de validare a identităţii profesionale, cu o stimă de sine înaltă şi o imagine de sine pozitivă şi stabilă. Dorinţa de fi...

citește mai mult...

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Social Media:

Specialiștii Noștri

Dr. Irina Săcuiu

Medic primar psihiatru,
Doctor în științe medicale

Dr. Iuliana Fecioru

Medic primar psihiatru

Dr. Oana Popa

Medic primar psihiatru

Dr. Andreea Giurgi

Medic specialist psihiatru

Dr. Oana Nantu

Medic specialist psihiatru

Psih. Oana Amaziliței

Psiholog clinician / psihoterapeut

Psih. Nicu-Suflețel Gurguță

Psiholog clinician

Psih. Loredana Iacobeanu

Psiholog clinician / Psihoterapeut

Psih. Ioana Maria Balint

Psihoterapeut

Psih. Diana Grădinaru

Psihoterapeut

Asist. Dorina Drăgan

Asistent medical generalist principal

Asist. Andrei Crețu

Asistent medical generalist principal

Blog – Sănătatea ta – Ultimul articol

Cogniția și Deficitul Cognitiv

Cogniția și Deficitul CognitivCogniția denotă un nivel relativ ridicat de procesare a informațiilor și include gândirea, memoria, percepția, motivația și limbajul. Printre funcțiile specifice cunoașterii se numără orientarea, abilitatea de a învăța deprinderi...

citește mai mult...
Cogniția și Deficitul Cognitiv

Cogniția și Deficitul Cognitiv

Cogniția și Deficitul CognitivCogniția denotă un nivel relativ ridicat de procesare a informațiilor și include gândirea, memoria, percepția, motivația și limbajul. Printre funcțiile specifice cunoașterii se numără orientarea, abilitatea de a învăța deprinderi...