Psih. Ioana Vatamanu

Psihoterapeut

„Mintea umană este extraordinar de complexă și fascinantă. Poate crea multiple realități, ne poate purta în locuri infinite și prin stări infinite.

Uneori gândurile noastre ajung să ne saboteze în a ne atinge obiectivele și în a avea o stare generală de bine. În momentul în care devii aliat cu mintea ta descătușezi un potențial imens: poți astfel transforma orice obstacol sau dificultate într-o oportunitate, o șansă de cunoaștere, autocunoaștere și dezvoltare personală.”

Psih. Ioana Vatamanu - Med Anima Iasi

„Suferința este o experiență comună tuturor oamenilor. Și eu, și tu, și fiecare dintre noi știe cum se simte suferința. Unele situații din viață ne aruncă într-un ocean învolburat și pare că nu mai există salvare.

Un lucru pe care l-am învățat din experiența personală și a celor care și-au deschis porțile sufletului către mine este că, atunci când ai atins fundul oceanului, nu mai există cale decât în sus, iar odată ce ieși din nou la suprafață, revii mai puternic și cu o dorință nestăvilită de viață. Oamenii sunt fascinant de puternici, mai puternici decât ne putem imagina. Uneori tot ce avem nevoie e doar un impuls înspre direcția cea bună. Sunt alături de tine.”

Psih. Ioana Vatamanu

Educație și specializări

  • Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializare Psihologie, Iași, promoția 2017
  • Master de Tehnici Psihologice pentru controlul comportamentului şi dezvoltarea potențialului uman , Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, promoția 2019
  • Formare în Psihoterapii Cognitive și Comportamentale, Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale din România
  • Psiholog cu drept de liberă practică practicant sub supervizare, acreditat de Colegiul Psihologilor din România

Articole în Blogul Med Anima

Tulburarea afectivă bipolară

Tulburarea afectivă bipolarăTulburarea bipolară reprezintă o afecțiune psihică caracterizată de schimbări extreme ale dispoziției care alternează între manie/hipomanie și episoade de depresie.Presupunând o alternanță continuă între stări emoționale diametral opuse,...

citește mai mult...

Realitatea virtuală în intervențiile pentru demență

Din ce în ce mai multe studii recente din domeniu demonstrează eficiența utilizării realității virtuale în intervențiile aplicate persoanelor cu demență. Studiile demonstrează faptul că realitatea virtuală ajută pacienții cu demență prin accesarea amintirilor și încurajarea emoțiilor pozitive.

citește mai mult...

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Specialiștii Noștri

Dr. Irina Săcuiu

Medic primar psihiatru,
Doctor în științe medicale

Dr. Iuliana Fecioru

Medic primar psihiatru

Dr. Oana Popa

Medic primar psihiatru

Dr. Andreea Giurgi

Medic specialist psihiatru

Dr. Oana Nantu

Medic specialist psihiatru

Dr. Emanuel voina

Medic specialist psihiatru

Psih. Oana Amaziliței

Psiholog clinician / psihoterapeut

Psih. Nicu-Suflețel Gurguță

Psiholog clinician

Psih. Ioana Maria Balint

Psihoterapeut

Psih. Diana Grădinaru

Psihoterapeut

Psih. Ioana Vatamanu

Psihoterapeut

Asist. Dorina Drăgan

Asistent medical generalist principal

Asist. Andrei Crețu

Asistent medical generalist principal

Blog – Sănătatea ta – Ultimul articol

Dependența de substanțe psihotrope

Consumul scăpat de sub control al substanțelor psihotrope, indiferent că vorbim aici de medicație psihiatrică sau de droguri, duce la dependență. Dependența de substanțe psihotrope reprezintă un întreg sistem de fenomene comportamentale, cognitive și fiziologice.

citește mai mult...
Dependența de substanțe psihotrope

Dependența de substanțe psihotrope

Dependența de substanțe psihotropeSintagma „substanțe psihotrope” este adesea auzită în strânsă legătură cu consumul de droguri și prin urmare – în viziunea publicului larg – reprezintă substanțe interzise și dăunătoare.Ce sunt ele de fapt?Substanțele psihotrope sunt...