Psih. Cătălina-Antonia Hausner

Psiholog clinician, Psihoterapeut

„Privesc procesul psihoterapeutic ca pe un drum. Și deseori le spun pacienților că deși calea și-o aleg ei înșiși, eu voi fi acolo să îi țin de mână pentru ca ei să poată avea curajul de a folosi propriile resurse și pentru a învăța să se bucure de propriile reușite, propriile schimbări și, practic, de fiecare pas al acestui drum.

Asemeni lui Irvin D. Yalom, consider că „trebuie construită o terapie diferită pentru fiecare pacient, deoarece fiecare are o poveste unică” , astfel că aplic acest principiu în psihoterapie ca fiind unul de căpătâi.”

Psiholog Iasi Cătălina-Antonia Hausner

„Încă din liceu am început să iau parte la activități de voluntariat, sub îndrumarea psihologului din fundația din care făceam parte. Atunci am învățat primele aspecte ale lucratului cu oamenii. Mi-a plăcut să petrec timp cu copii instituționalizați, cu nevoi speciale sau cu sindroame, să port discuții cu tineri ce se simțeau pierduți, cu bătrâni ce se simțeau abandonați, iar prin fiecare interacțiune am simțit cât de complex funcționăm ca oameni.

Identitatea ca specialist a început să se formeze prin practica psihologică din cadrul masterului, realizate la Spitalul Clinic Militar de Urgență Iași, Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, Institutul Regional de Oncologie Iași și la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. În acest timp, am oferit consiliere pentru persoane cu schizofrenie, tulburare bipolară, tulburare de anxietate generalizată, depresie, afazie, atacuri de panică, tulburare obsesiv-compulsivă și tulburări de personalitate, obiceiuri nesănătoase și adicții.

Experiența trăită în cadrul atelierelor, proiectelor și conferințelor la care am participat sau la care am fost destul de norocoasă să iau cuvântul m-a cizelat continuu și încă o face. Experiența mi-a permis sa ajung mai ușor la oameni, să formez conexiuni cu ei și să mă raportez la dorințele și nevoile lor prin a oferi strategii, informații sau doar un zâmbet și multă empatie.”

Psih. Cătălina-Antonia Hausner

Educație și specializări:

 • Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializare Psihologie, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Iași, promoția 2019
 • Master de Psihologie clinica si psihoterapie, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Iași, promoția 2021
 • Formare in Hipnoză clinică, relaxare și terapie ericksoniană, ARHTE (Asociația Română de Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană)
 • Formare profesională continuă cu specializare în psihologie medicală aplicată în oncologie, Asociația Restart la Viață
 • Psiholog cu drept de liberă practică practicant sub supervizare în specialitățile psihologie clinică și psihoterapie, acreditat de Colegiul Psihologilor din România

Servicii oferite:

 • Psihodiagnostic
 • Ședințe de consiliere psihologică
 • Ședințe de hipnoză clinică
 • Ședințe de hipnoterapie
 • Ședințe de psihoterapie

 

 • Lucru cu persoane cu diagnostic oncologic sau aparținători ai acestora
 • Lucru cu tulburări de personalitate
 • Lucru cu stima de sine scăzută
 • Lucru cu diferite tipuri de depresie
 • Lucru cu anxietate și/sau atacuri de panică
 • Lucru cu tulburări alimentare
 • Lucru cu persoane cu obiceiuri nesănătoase/ dependențe

„Am avut șansa să lucrez cu oameni foarte diferiți – de la copii la adulți, de la cei cu tulburări somatice sau afective până la cei care doresc să se dezvolte și să aducă îmbunătățiri vieții lor, iar motto-ul meu a devenit foarte repede „Indiferent de circumstanțele persoanei, putem face să devină fie bine, fie mai ușor.’’ Și sunt destul de norocoasă să pot contribui la acest proces.

Am ales calea aceasta deoarece îmbrățișez complexitatea umană și consider că atât timp cât există deschidere față de ajutor, de luare de decizii, iar persoana își dorește să le primească, va exista mereu o posibilitate. Iar noi, ca specialiști, avem datoria de a observa, înțelege, empatiza și de a rămâne mereu un sprijin.”

Articole în Blogul Med Anima

10 motive pentru care eziți să mergi la psiholog

Deseori persoanele care au cea mai mare nevoie să discute cu un psiholog sunt întocmai acelea care ezită cel mai mult să o facă, iar principalele motive se leagă de multe ori de stigmatizarea și miturile despre terapie. Lipsa contactului cu ceea înseamnă de fapt psihoterapia și impactul pe care filmele sau internetul le au sunt deseori cauza pentru unele dintre preconcepții. Este, însă, important să aflăm care este adevărul din spatele acestor motive și mituri.

citește mai mult...

Programări IAȘI:

0747 202 212 / 0332 505 114

Programări TIMIȘOARA:

0754 431 431 / 0356 800 300

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Contact Timișoara:

Str. Simion Bărnuțiu nr. 34, Timișoara, jud. Timiș

Specialiștii Noștri

Dr. Irina Săcuiu

Medic primar psihiatru,
Doctor în științe medicale

Dr. Iuliana Fecioru

Medic primar psihiatru

Dr. Oana Popa

Medic primar psihiatru

Dr. Andreea Giurgi

Medic primar psihiatru

Dr. Oana Nantu

Medic specialist psihiatru

Dr. Emanuel voina

Medic specialist psihiatru

Dr. Adrian Pascaru

Medic specialist psihiatru

Psih. Oana Amaziliței

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Psih. Nicu-Suflețel Gurguță

Psiholog clinician

Psih. Ioana Maria Balint

Psihoterapeut

Psih. Diana Grădinaru

Psihoterapeut

Psih. Ioana Vatamanu

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Psih. Cătălina-Antonia Hausner

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Psih. Mădălina Savin

Psiholog clinician

Asist. Dorina Drăgan

Asistent medical generalist principal

Asist. Andrei Crețu

Asistent medical generalist principal

Blog – Sănătatea ta – Ultimul articol

Depresia și gestionarea ei în familie

Ce să faci când cineva drag se confruntă cu depresia?
Ce să NU faci când vrei să ajuți pe cineva cu depresie?
Când un membru al familiei noastre sau un prieten apropiat suferă de depresie este provocator pentru toată lumea, însă depresia este tratabilă, iar suportul emoțional și social îmbunătățesc considerabil rezultatele tratamentelor.

citește mai mult...
Depresia și gestionarea ei în familie

Depresia și gestionarea ei în familie

Depresia și gestionarea ei în familieDepresia este o afecțiune mintală cu urmări grave la nivel social, profesional și personal. Ea afectează oameni de toate vârstele indiferent de statutul socio-economic. Deși se vorbește tot mai mult în ultima vreme despre depresie...