Dr. Irina Săcuiu

Medic primar psihiatru, Doctor în științe medicale

Clinica Med Anima Iași

Dr. Irina Săcuiu este cofondatorul Med Anima ocupând în prezent funcția de Director Medical având în subordine și departamentul clinic și de studii clinice. Află mai multe despre Dr. Irina Săcuiu accesând pagina de LinkedIn cu click aici.

Este absolventă a Facultății de Medicină în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (1996 – 2002), a Doctoratului cu titlul “Evaluarea deficitului cognitiv în schizofrenie şi impactul acestuia asupra funcţionării socio-profesionale şi a calităţii vieţii” în cadrul aceleiași universități (2008 – 2012) și a formării în psihoterapie cognitiv-comportamentală efectuată la Iași sub egida Asociației Române de Psihiatrie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală (2008 – 2012).

Medic primar Psihiatru Iasi Dr Irina Sacuiu

Are o experiență în activitatea ambulatorie de psihiatrie de peste 14 ani, perioadă în care a diagnosticat și tratat peste 5000 de pacienți cu patologie diversă, iar în cadrul Institutului de Psihiatire “Socola” o vechime în activitate de peste 18 ani.

Activitatea didactică și de cercetare științifică în domeniul psihiatriei, reprezentată prin publicarea a peste 40 de articole în revistele de specialitate, prin poziția de Șef Lucrări la “Universitatea Apollonia” – Iași (2015-2019) și prin actitivatea desfașurată timp de peste 16 ani ca Investigator Principal sau Sub-Investigator în peste 20 de trialuri clinice, poate demonstra expertiza și profesionalismul în domeniul cercetării în ceea ce privește cele mai noi metode de diagnostic și tratament în domeniul psihiatriei.

În prezent este medic primar– psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie “Socola” Iași, precum și în cadrul Clinicii Med Anima Iași.

De asemenea, face parte din diverse asociații / comisii profesionale:

  • Membru în “Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie Cognitiv Comportamentală
  • Membru în Advisory Board -“Buletinul de Psihiatrie Integrativă” (Revistă cotată CNCSIS B+)
  • Membru în Comisia de Expertiză Medico-Legală Psihiatrică Interjudeteana – I.M.L. Iași (2013 -prezent)
  • Președinte al Comisiei Medicamentului din cadrul Institutului de Psihiatrie Socola – Iași (2019 – prezent)
  • Membru în diferite Comisii de indrumare a studiilor doctorale

Pregătirea profesională este susținută prin efectuarea diferitelor cursuri de formare și participări la diverse programe / proiecte naționale / internaționale, precum:

  • Lector curs psihiatrie în cadrul proiectului „Instruire în noile tehnologii medicale și perfecționare pentru medicii și asistenții medicali din ambulatorii de specialitate și spitale în brain-aging”.POSDRU/81/3.2/S/46975 (Fundația Ana Aslan)
  • Mai-August 2013 – ”Creșterea nivelului de calificare/recalificare a angajaților din regiunea Nord-Est din sectorul sanitar și social”, funcția: medic psihiatru; POSDRU/108/2.3/G/83291.
  • August 2014 – 2015, responsabilă cu derularea “Programului național de sănătate mintală și profilaxie în patologia psihiatrică”, la nivelul Institutului de Psihiatrie “Socola” Iași
  • Noiembrie 2013 – prezent, membru în Comisia Medico-Legală Psihiatrică Interjudețeană Iași
  • Lundbeck Institute “Evidence Based Medicine în Mood disorders W26”, Copenhaga, 22-26 Iunie 2009
Participarea în peste 30 de studii clinice că investigator principal sau subinvestigator, studii de faza II – IV, pot demonstra experiența și profesionalismul în domeniul cercetării în ceea ce privește cele mai noi tratamente psihiatrice.

Articole în Blogul Med Anima

Antrenamentul Cognitiv la copii, cheia succesului școlar (și nu numai)

Există o corelație directă între gradul de dezvoltare a funcțiilor executive și performanța academică. Astfel, stimularea dezvoltării funcțiilor executive la copii le crește acestora potențialul în aspecte cheie ale învățării și performanței academice, cum ar fi factorul verbal, raționamentul logic, rezolvarea de probleme, planificarea sau abilitățile legate de citit.

citește mai mult...

13 Sfaturi utile pentru a-ți îmbunătăți capacitatea de concentrare 

Majoritatea oamenilor uită lucrurile mai ușor pe măsură ce îmbătrânesc, iar concentrarea scăzută poate fi însoțită de pierderea memoriei. Este ușor să devii frustrat atunci când încerci să te concentrezi, dar pur și simplu nu poți.
Dacă îți sună familiar, acest articol este pentru tine și are menirea de a te ajuta să îți îmbunătățești concentrarea.

citește mai mult...

Anxietatea – Simptome, gestionare și tratament

Mulți oameni experimentează anxietate la un moment dat în viață. De fapt, anxietatea este un răspuns normal la evenimentele stresante din viața noastră, cum ar fi mutarea, schimbarea locului de muncă sau probleme financiare.
Cu toate acestea, atunci când simptomele de anxietate devin mai puternice decât evenimentele care le-au declanșat și încep să interfereze cu activitățile tale zilnice, ele pot fi semne ale unei tulburări de anxietate.

citește mai mult...

Anxietatea și problemele digestive

Dacă stomacul tău e deranjat de obicei în preajma situațiilor și evenimentelor stresante sau care produc anxietate, nu ești singurul. Mulți oameni care se confruntă cu anxietatea suferă și de probleme digestive. De ce se întâmplă asta?

citește mai mult...

Stimularea Electrică Transcraniană (tDCS) la domiciliu – Oportunități și provocări în tulburările psihice la vârstnici

Stimularea Electrică Transcraniană (tDCS) reprezintă una dintre opțiunile sigure și eficiente de tratament pentru depresie, tulburări cognitive, halucinații auditive la adulții în vârstă. Posibilitatea de a stimula neuroplasticitatea prin tDCS fără efecte adverse semnificative a încurajat evaluarea eficacității tDCS pentru multe indicații clinice la adulții în vârstă cu probleme de sănătate mintală.

citește mai mult...

Terapia bolilor psihice prin neuroplasticitate

Terapia bolilor psihice prin neuroplasticitateNeuroplasticitatea adulților = un nou „remediu” pentru depresia majoră?Neuroplasticitatea implică reorganizarea sinaptică ca răspuns la factorii de stres din mediu și se crede că stă la baza abilităților noastre de a...

citește mai mult...

Putem influența neuroplasticitatea?

Putem influența neuroplasticitatea?“Can the mind reshape brain matter?” “Poate mintea să modeleze creierul?”Răspunsul la această întrebare se află undeva în înțelegerea modului în care funcționează neuroplasticitatea (Dacă nu îți este familiară noțiunea, poți citi mai...

citește mai mult...

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL 11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Contact Timișoara:

Bd. Eroilor de la Tisa nr. 8, etaj 1, Timișoara, jud. Timiș

Specialiștii Noștri - Iași

Psihiatri, Psihologi, Psihoterapeuți, Neurologi - Clinica Med Anima Iași. Dedicați sănătății mintale

Clinicile Med Anima îți vin în ajutor cu o echipă multidisciplinară formată din medici psihiatri, medici neurologi, psihologi si psihoterapeuți, atât pentru adulți cât și pentru copii. Cu peste 10 ani de experiență în spate, Med Anima este o clinică dedicată sănătății mintale și îmbunătățirii calității vieții persoanelor care suferă de afecțiuni psihice.

Cunoaște specialiștii din echipa noastră si fă o programare la cel ce ți se pare mai potrivit. Ai nevoie de ajutor în acest sens? Nu ezita să ne contactezi.

Dr. Irina Săcuiu

Medic primar psihiatru,
Doctor în științe medicale

Dr. Iuliana Fecioru

Medic primar psihiatru

Dr. Andreea Giurgi

Medic primar psihiatru

Dr. Oana Nantu

Medic primar psihiatru

Dr. Emanuel voina

Medic specialist psihiatru

Dr. Adrian Pascaru

Medic specialist psihiatru

Asist. Univ. Dr. Andreea Moroșan

Medic specialist psihiatru

Dr. Andreea Nester

Medic primar psihiatru

Dr. Ionela-Mădălina Gurguță

Medic specialist psihiatru, Psihoterapeut

Dr. Amira Chehab

Medic specialist psihiatru

Dr. Oana-Maria Hantăr

Medic specialist psihiatru

Dr. Ludmila Baba

Medic specialist psihiatrie pediatrică

Dr. Tudor Genes

Medic specialist neurolog

Psih. Oana Amaziliței

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Psih. Nicu-Suflețel Gurguță

Psiholog clinician, psihoterapeut

Psih. Diana Monor

Psihoterapeut, Doctor în psihologie

Psih. Ioana Maria Balint

Psihoterapeut

Psih. Cătălina-Antonia Hausner

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Psih. Alexandra Anghel

Psiholog clinician

Psih. Luminița Achirei

Psihoterapeut de cuplu și familie, Psiholog clinician

Psih. Mădălina Savin

Psiholog clinician pentru copii

Psih. Luminița Luca

Psiholog clinician și Psihoterapeut pentru copii

Psih. Andreea Oprea

Psiholog clinician pentru copii, Psihoterapeut

Asist. Dorina Drăgan

Asistent medical generalist principal

Asist. Andrei Crețu

Asistent medical generalist principal

Asist. Alexandra Ceuca

Asistent medical

Simona Ostafe

Recepționer

Mădălina Sbângu

Recepționer

Blog – Sănătatea ta – Ultimul articol

Ce înseamnă limite sănătoase în relații și la ce ne folosesc

În orice tip de relație – fie ea de cuplu, prietenie, familie sau profesională – limitele sănătoase sunt fundamentale. Ele definesc spațiul personal, ne protejează emoțional și asigură un echilibru între nevoile proprii și cele ale celorlalți. Fără limite clare, relațiile pot deveni copleșitoare, generând frustrare, resentimente și epuizare.

citește mai mult...
Ce înseamnă limite sănătoase în relații și la ce ne folosesc

Ce înseamnă limite sănătoase în relații și la ce ne folosesc

Despre limite în relații Ce înseamnă limite sănătoase în relații și la ce ne folosescÎn orice tip de relație – fie ea de cuplu, prietenie, familie sau profesională – limitele sănătoase sunt fundamentale. Ele definesc spațiul personal, ne protejează emoțional și...