0747 202 212 ;   0332 505 114 office@medanima.ro

Dr. Irina Săcuiu

Medic primar psihiatru, Doctor în științe medicale

Dr. Irina Săcuiu este cofondatorul Med Anima ocupând în prezent funcția de Director Medical având în subordine și departamentul clinic și de studii clinice. Află mai multe despre Dr. Irina Săcuiu accesând pagina de LinkedIn cu click aici.

Absolventă a Facultății de Medicină în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași (1996 – 2002), a Doctoratului “Evaluarea deficitului cognitiv în schizofrenie şi impactul acestuia asupra funcţionării socio-profesionale şi a calităţii vieţii” în cadrul aceleiași universități (2008 – 2012) și a formării în psihoterapie cognitiv-comportamentală efectuată la Iași sub egida Asociației Române de Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală (2008 – prezent).

Are o experiență în activitatea ambulatorie de psihiatrie de peste 5 ani, perioadă în care a diagnosticat și tratat peste 1000 de pacienți cu patologie diversă, iar în cadrul Institutului de Psihiatire “Socola” o vechime în activitate de 10 ani.

Activitatea didactică și științifică este reprezentată prin publicarea a peste 40 de articole în revistele de specialitate și prin poziția de Șef Lucrări la “Universitatea Apollonia” – Iași.

În prezent este medic primar– psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie “Socola” Iași, precum și în ambulatorul de specialitate. De asemenea, face parte din diverse asociații / comisii profesionale:

 • Membru în “Asociația Română de Terapie Cognitiv Comportamentală”
 • Membru în “Asociația Română de Psihiatrie”
 • Membru în Advisory Board “Buletinul de Psihiatrie Integrativă” (Revistă cotată CNCSIS B+)
 • Membru în Editorial Board “Buletinul de Psihiatrie Integrativă” (Revista cotată CNCSIS B+)
 • Membru în Comisia de Expertiză Medico-Legală Psihiatrică Interjudeteana – I.M.L. Iași

Pregătirea profesională este susținută prin efectuarea diferitelor cursuri de formare și participări la diverse programe / proiecte naționale / internaționale, precum:

 • Lector curs psihiatrie în cadrul proiectului „Instruire în noile tehnologii medicale și perfecționare pentru medicii și asistenții medicali din ambulatorii de specialitate și spitale
  în brain-aging”.POSDRU/81/3.2/S/46975 (Fundația Ana Aslan)
 • Mai-August 2013 – ”Creșterea nivelului de calificare/recalificare a angajaților din regiunea Nord-Est din sectorul sanitar și social”, funcția: medic psihiatru; POSDRU/108/2.3/G/83291.
 • August 2014 – prezent, responsabilă cu derularea “Programului național de sănătate mintală și profilaxie în patologia psihiatrică”, la nivelul Spitalului Clinic de Psihiatrie “Socola” Iași
 • Noiembrie 2013 – prezent, membru în Comisia Medico-Legală Psihiatrică Interjudețeană Iași
 • Lundbeck Institute “Evidence Based Medicine în Mood disorders W26”, Copenhaga, 22-26 Iunie 2009
Participarea în peste 30 de studii clinice că investigator principal sau subinvestigator, studii de faza II – IV, pot demonstra experiența și profesionalismul în domeniul cercetării în ceea ce privește cele mai noi tratamente psihiatrice.

Articole în Blogul Med Anima

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Social Media:

Specialiștii Noștri

Dr. Irina Săcuiu

Medic primar psihiatru,
Doctor în științe medicale

Dr. Iuliana Fecioru

Medic primar psihiatru

Dr. Oana Popa

Medic primar psihiatru

Dr. Andreea Giurgi

Medic specialist psihiatru

Dr. Oana Nantu

Medic specialist psihiatru

Psih. Oana Amaziliței

Psiholog clinician / psihoterapeut

Psih. Nicu-Suflețel Gurguță

Psiholog clinician

Psih. Loredana Iacobeanu

Psiholog clinician / Psihoterapeut

Psih. Ioana Maria Balint

Psihoterapeut

Psih. Diana Grădinaru

Psihoterapeut

Asist. Dorina Drăgan

Asistent medical generalist principal

Asist. Andrei Crețu

Asistent medical generalist principal

Blog – Sănătatea ta – Ultimul articol

Anxietatea de performanţă

Anxietatea de performanţă În societatea actuală, dorința de a fi performant în diferite arii de activitate este adesea asociată cu nevoia de validare a identităţii profesionale, cu o stimă de sine înaltă şi o imagine de sine pozitivă şi stabilă. Dorinţa de fi...

citește mai mult...
Anxietatea de performanţă

Anxietatea de performanţă

Anxietatea de performanţă În societatea actuală, dorința de a fi performant în diferite arii de activitate este adesea asociată cu nevoia de validare a identităţii profesionale, cu o stimă de sine înaltă şi o imagine de sine pozitivă şi stabilă. Dorinţa de fi...