Dr. Irina Săcuiu

Medic primar psihiatru, Doctor în științe medicale

Dr. Irina Săcuiu este cofondatorul Med Anima ocupând în prezent funcția de Director Medical având în subordine și departamentul clinic și de studii clinice. Află mai multe despre Dr. Irina Săcuiu accesând pagina de LinkedIn cu click aici.

Absolventă a Facultății de Medicină în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași (1996 – 2002), a Doctoratului “Evaluarea deficitului cognitiv în schizofrenie şi impactul acestuia asupra funcţionării socio-profesionale şi a calităţii vieţii” în cadrul aceleiași universități (2008 – 2012) și a formării în psihoterapie cognitiv-comportamentală efectuată la Iași sub egida Asociației Române de Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală (2008 – prezent).

Psihiatru Iasi Dr Irina Sacuiu

Are o experiență în activitatea ambulatorie de psihiatrie de peste 5 ani, perioadă în care a diagnosticat și tratat peste 1000 de pacienți cu patologie diversă, iar în cadrul Institutului de Psihiatire “Socola” o vechime în activitate de 10 ani.

Activitatea didactică și științifică este reprezentată prin publicarea a peste 40 de articole în revistele de specialitate și prin poziția de Șef Lucrări la “Universitatea Apollonia” – Iași.

În prezent este medic primar– psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie “Socola” Iași, precum și în ambulatorul de specialitate. De asemenea, face parte din diverse asociații / comisii profesionale:

 • Membru în “Asociația Română de Terapie Cognitiv Comportamentală”
 • Membru în “Asociația Română de Psihiatrie”
 • Membru în Advisory Board “Buletinul de Psihiatrie Integrativă” (Revistă cotată CNCSIS B+)
 • Membru în Editorial Board “Buletinul de Psihiatrie Integrativă” (Revista cotată CNCSIS B+)
 • Membru în Comisia de Expertiză Medico-Legală Psihiatrică Interjudeteana – I.M.L. Iași

Pregătirea profesională este susținută prin efectuarea diferitelor cursuri de formare și participări la diverse programe / proiecte naționale / internaționale, precum:

 • Lector curs psihiatrie în cadrul proiectului „Instruire în noile tehnologii medicale și perfecționare pentru medicii și asistenții medicali din ambulatorii de specialitate și spitale
  în brain-aging”.POSDRU/81/3.2/S/46975 (Fundația Ana Aslan)
 • Mai-August 2013 – ”Creșterea nivelului de calificare/recalificare a angajaților din regiunea Nord-Est din sectorul sanitar și social”, funcția: medic psihiatru; POSDRU/108/2.3/G/83291.
 • August 2014 – prezent, responsabilă cu derularea “Programului național de sănătate mintală și profilaxie în patologia psihiatrică”, la nivelul Spitalului Clinic de Psihiatrie “Socola” Iași
 • Noiembrie 2013 – prezent, membru în Comisia Medico-Legală Psihiatrică Interjudețeană Iași
 • Lundbeck Institute “Evidence Based Medicine în Mood disorders W26”, Copenhaga, 22-26 Iunie 2009
Participarea în peste 30 de studii clinice că investigator principal sau subinvestigator, studii de faza II – IV, pot demonstra experiența și profesionalismul în domeniul cercetării în ceea ce privește cele mai noi tratamente psihiatrice.

Articole în Blogul Med Anima

13 Sfaturi utile pentru a-ți îmbunătăți capacitatea de concentrare 

Majoritatea oamenilor uită lucrurile mai ușor pe măsură ce îmbătrânesc, iar concentrarea scăzută poate fi însoțită de pierderea memoriei. Este ușor să devii frustrat atunci când încerci să te concentrezi, dar pur și simplu nu poți.
Dacă îți sună familiar, acest articol este pentru tine și are menirea de a te ajuta să îți îmbunătățești concentrarea.

citește mai mult...

Anxietatea – Simptome, gestionare și tratament

Mulți oameni experimentează anxietate la un moment dat în viață. De fapt, anxietatea este un răspuns normal la evenimentele stresante din viața noastră, cum ar fi mutarea, schimbarea locului de muncă sau probleme financiare.
Cu toate acestea, atunci când simptomele de anxietate devin mai puternice decât evenimentele care le-au declanșat și încep să interfereze cu activitățile tale zilnice, ele pot fi semne ale unei tulburări de anxietate.

citește mai mult...

Anxietatea și problemele digestive

Dacă stomacul tău e deranjat de obicei în preajma situațiilor și evenimentelor stresante sau care produc anxietate, nu ești singurul. Mulți oameni care se confruntă cu anxietatea suferă și de probleme digestive. De ce se întâmplă asta?

citește mai mult...

Stimularea Electrică Transcraniană (tDCS) la domiciliu – Oportunități și provocări în tulburările psihice la vârstnici

Stimularea Electrică Transcraniană (tDCS) reprezintă una dintre opțiunile sigure și eficiente de tratament pentru depresie, tulburări cognitive, halucinații auditive la adulții în vârstă. Posibilitatea de a stimula neuroplasticitatea prin tDCS fără efecte adverse semnificative a încurajat evaluarea eficacității tDCS pentru multe indicații clinice la adulții în vârstă cu probleme de sănătate mintală.

citește mai mult...

Terapia bolilor psihice prin neuroplasticitate

Terapia bolilor psihice prin neuroplasticitateNeuroplasticitatea adulților = un nou „remediu” pentru depresia majoră?Neuroplasticitatea implică reorganizarea sinaptică ca răspuns la factorii de stres din mediu și se crede că stă la baza abilităților noastre de a...

citește mai mult...

Putem influența neuroplasticitatea?

Putem influența neuroplasticitatea?“Can the mind reshape brain matter?” “Poate mintea să modeleze creierul?”Răspunsul la această întrebare se află undeva în înțelegerea modului în care funcționează neuroplasticitatea (Dacă nu îți este familiară noțiunea, poți citi mai...

citește mai mult...

Depresia Doare

Durerea - un alt mod în care creierul tău comunică!Depresia este una dintre cele mai frecvente tulburări mintale la nivel mondial. Depresia te poate face să te simți rău și poate să genereze simptome precum epuizare, dureri de cap sau dureri musculare generalizate....

citește mai mult...

Programări IAȘI:

0747 202 212 / 0332 505 114

Programări TIMIȘOARA:

0754 431 431 / 0356 800 300

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Contact Timișoara:

Str. Simion Bărnuțiu nr. 34, Timișoara, jud. Timiș

Specialiștii Noștri - Iași

Psihiatri, Psihologi, Psihoterapeuți, Neurologi - Clinica Med Anima Iași. Dedicați sănătății mintale

Clinicile Med Anima îți vin în ajutor cu o echipă multidisciplinară formată din medici psihiatri, medici neurologi, psihologi si psihoterapeuți, atât pentru adulți cât și pentru copii. Cu 10 ani de experiență în spate, Med Anima este o clinică dedicată sănătății mintale și îmbunătățirii calității vieții persoanelor care suferă de afecțiuni psihice.

Cunoaște specialiștii din echipa noastră si fă o programare la cel ce ți se pare mai potrivit. Ai nevoie de ajutor în acest sens? Nu ezita să ne contactezi.

Dr. Irina Săcuiu

Medic primar psihiatru,
Doctor în științe medicale

Dr. Iuliana Fecioru

Medic primar psihiatru

Dr. Oana Popa

Medic primar psihiatru

Dr. Andreea Giurgi

Medic primar psihiatru

Dr. Oana Nantu

Medic specialist psihiatru

Dr. Emanuel voina

Medic specialist psihiatru

Dr. Adrian Pascaru

Medic specialist psihiatru

Dr. Andreea Moroșan

Medic specialist psihiatru

Dr. Ludmila Baba

Medic specialist psihiatrie pediatrică

Dr. Dan Pătrașcu

Medic specialist neurolog

Dr. Tudor Genes

Medic specialist neurolog

Psih. Oana Amaziliței

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Psih. Nicu-Suflețel Gurguță

Psiholog clinician, psihoterapeut

Psih. Ioana Maria Balint

Psihoterapeut

Psih. Diana Grădinaru

Psihoterapeut

Psih. Cătălina-Antonia Hausner

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Psih. Alexandra Anghel

Psiholog clinician

Psih. Mădălina Savin

Psiholog clinician pentru copii

Psih. Lorena Iftimie

Psiholog clinician, Psihoterapeut pentru copii

Bianca Butnaru

Coordonator recepție

Asist. Dorina Drăgan

Asistent medical generalist principal

Asist. Andrei Crețu

Asistent medical generalist principal

Asist. Alexandra Ceuca

Asistent medical

Blog – Sănătatea ta – Ultimul articol

Psiholog, psihoterapeut și psihiatru, eu ce aleg?

Ți s-a întâmplat vreodată să te întrebi la cine să apelezi când mintea și emoțiile tale par să se afle într-un labirint fără sfârșit? Nu ești singur! Înțelegerea diferențelor dintre psiholog, psihoterapeut și psihiatru este esențială pentru a ști pe cine să alegi în funcție de nevoile tale specifice. Așa că, haide să lămurim acest puzzle împreună!

citește mai mult...
Psiholog, psihoterapeut și psihiatru, eu ce aleg?

Psiholog, psihoterapeut și psihiatru, eu ce aleg?

Psiholog, psihoterapeut și psihiatru, eu ce aleg?Sănătatea mintală este o călătorie plină de nuanțe și descoperiri, iar în acest articol vom explora împreună diferitele roluri pe care le joacă specialiștii în acest domeniu. De la psiholog la psihiatru, fiecare are...