Dr. Oana Nantu

Medic specialist psihiatru

Încă din perioada facultății m-am decis să urmez această specialitate deoarece am dorit să înțeleg și să explorez mai bine fascinanta minte umană , să ascult și să ajut pacienții psihiatrici, care adesea sunt stigmatizați. Cea mai mare satisfacție este atunci când un pacient inițial „incurabil”, revine după o perioadă de colaborare cu zâmbetul pe buze și îmi spune „ sunt mult mai bine, nu credeam că am să mai fiu că înainte , îmi pare rău că nu am venit mai devreme la dumneavoastră”.

Dr. Oana Nantu

Psihiatru Iasi Dr Oana Nantu

Dr. Oana Nantu este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „ Grigore T. Popa” Iași, Facultatea de Medicină Generală, 2014-2019 și este medic specialist psihiatru.

Din 2015 și-a început pregătirea în specialitatea Psihiatrie, la Spitalul „Socola” Iași, la secția VII Acuți. Pe durata celor 4 ani de rezidențiat a parcurs module în mai multe secții și spitale din Iași. Odată cu obținerea titlului de medic specialist, în martie 2019, a început o frumoasă colaborare cu Clinica Med Anima, unde a început să pună în practică cunoștințele pe care le-a acumulat pe parcursul rezidentiatului și nu numai, având la dispoziție tehnici moderne de diagnostic și tratament care duc la îmbunătățirea calității actului medical.

încă din timpul Facultății a participat la multiple manifestări științifice pentru a-și îmbunătăți și consolida cunoștiințele, fiind la curent cu noutățile în domeniu.

Consideră că această profesie se bazează în primul rând pe relația medic-pacient , pe încrederea pe care pacientul o acordă medicului și viceversa, astfel încât acesta să acumuleze informațiile necesare stabilirii unui diagnostic corect și a unui plan terapeutic adaptat fiecărei persoane. Misiunea unui psihiatru este să fie alături de pacient, să-l susțină și sprijine în drumul său spre vindecare, să fie atent la nevoile sale , să stabilească un diagnostic corect și un plan terapeutic eficient și adaptat pentru fiecare pacient în parte .

Partea psihiatriei care mă atrage cel mai mult este cea a tulburărilor depresive, deoarece afectează din ce în ce mai multe persoane (121 milioane de persoane din întreaga lume, conform OMS), depresia fiind cea mai frecvența suferință psihiatrică . O mare parte din persoanele care suferă de această afecțiune nu apelează la ajutor specializat într ând intr-un cerc vicios din care nu mai pot ieși , afectându -i propria persoană dar și persoanele apropiate, ducând la scăderea semnificativă a calității vieții . Relația medic-pacient trebuie să se bazeze în primul rând pe încredere reciprocă , pe confidențialitatea informațiilor , pe respect, empatie și înțelegere .

Dr. Oana Nantu

Articole în Blogul Med Anima

Depresia și concediul medical

Dacă te confrunți cu depresia sau anxietatea, știi deja că nu îți poți opri simptomele atunci când ajungi la serviciu. Simptomele te însoțesc oriunde mergi și e normal să fie așa. O persoană care se simte deprimată și nemotivată nu are doar o „zi proastă” la locul de muncă.

citește mai mult...

Programări IAȘI:

0747 202 212 / 0332 505 114

Programări TIMIȘOARA:

0754 431 431 / 0356 800 300

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Contact Timișoara:

Str. Simion Bărnuțiu nr. 34, Timișoara, jud. Timiș

Specialiștii Noștri - Iași

Psihiatri, Psihologi, Psihoterapeuți, Neurologi - Clinica Med Anima Iași. Dedicați sănătății mintale

Clinicile Med Anima îți vin în ajutor cu o echipă multidisciplinară formată din medici psihiatri, medici neurologi, psihologi si psihoterapeuți, atât pentru adulți cât și pentru copii. Cu 10 ani de experiență în spate, Med Anima este o clinică dedicată sănătății mintale și îmbunătățirii calității vieții persoanelor care suferă de afecțiuni psihice.

Cunoaște specialiștii din echipa noastră si fă o programare la cel ce ți se pare mai potrivit. Ai nevoie de ajutor în acest sens? Nu ezita să ne contactezi.

Dr. Irina Săcuiu

Medic primar psihiatru,
Doctor în științe medicale

Dr. Iuliana Fecioru

Medic primar psihiatru

Dr. Oana Popa

Medic primar psihiatru

Dr. Andreea Giurgi

Medic primar psihiatru

Dr. Oana Nantu

Medic specialist psihiatru

Dr. Emanuel voina

Medic specialist psihiatru

Dr. Adrian Pascaru

Medic specialist psihiatru

Dr. Andreea Moroșan

Medic specialist psihiatru

Dr. Dan Pătrașcu

Medic specialist neurolog

Dr. Tudor Genes

Medic specialist neurolog

Psih. Oana Amaziliței

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Psih. Nicu-Suflețel Gurguță

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Psih. Ioana Maria Balint

Psihoterapeut

Psih. Diana Grădinaru

Psihoterapeut

Psih. Cătălina-Antonia Hausner

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Psih. Mădălina Savin

Psiholog clinician pentru copii

Psih. Lorena Iftimie

Psiholog clinician, Psihoterapeut pentru copii

Bianca Butnaru

Coordonator recepție

Asist. Dorina Drăgan

Asistent medical generalist principal

Asist. Andrei Crețu

Asistent medical generalist principal

Asist. Alexandra Ceuca

Asistent medical

Blog – Sănătatea ta – Ultimul articol

Depresia: abordare multidisciplinară și soluții inovative

Depresia nu are o cauză unică, ci este rezultatul unei interacțiuni complexe între factori externi și interni. Înțelegerea acestor influențe și abordarea lor într-un mod integrat reprezintă cheia pentru tratarea depresiei. Un plan de tratament holistic, care include atât terapia psihologică cât și gestionarea factorilor de mediu și medicali, poate aduce alinare și sprijin pentru cei afectați de această afecțiune mintală dificilă dar atât de frecventă.

citește mai mult...
Depresia: abordare multidisciplinară și soluții inovative

Depresia: abordare multidisciplinară și soluții inovative

Depresia: abordare multidisciplinară și soluții inovative „Eu iau de 5 ani tratament și dacă întrerup revine. Mi-a zis medicul că sunt pacienți care iau toată viața.“ , „La mine a apărut după ce am născut al doilea copil și nu am pe nimeni în familie.“, „Niciun...