Dr. Oana Nantu
Medic specialist psihiatru
Încă din perioada facultății m-am decis să urmez această specialitate deoarece am dorit să înțeleg și să explorez mai bine fascinanta minte umană , să ascult și să ajut pacienții psihiatrici, care adesea sunt stigmatizați. Cea mai mare satisfacție este atunci când un pacient inițial „incurabil”, revine după o perioadă de colaborare cu zâmbetul pe buze și îmi spune „ sunt mult mai bine, nu credeam că am să mai fiu că înainte , îmi pare rău că nu am venit mai devreme la dumneavoastră”.
Dr. Oana Nantu
Dr. Oana Nantu este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „ Grigore T. Popa” Iași, Facultatea de Medicină Generală, 2014-2019 și este medic specialist psihiatru.
Din 2015 și-a început pregătirea în specialitatea Psihiatrie, la Spitalul „Socola” Iași, la secția VII Acuți. Pe durata celor 4 ani de rezidențiat a parcurs module în mai multe secții și spitale din Iași. Odată cu obținerea titlului de medic specialist, în martie 2019, a început o frumoasă colaborare cu Clinica Med Anima, unde a început să pună în practică cunoștințele pe care le-a acumulat pe parcursul rezidentiatului și nu numai, având la dispoziție tehnici moderne de diagnostic și tratament care duc la îmbunătățirea calității actului medical.
încă din timpul Facultății a participat la multiple manifestări științifice pentru a-și îmbunătăți și consolida cunoștiințele, fiind la curent cu noutățile în domeniu.
Consideră că această profesie se bazează în primul rând pe relația medic-pacient , pe încrederea pe care pacientul o acordă medicului și viceversa, astfel încât acesta să acumuleze informațiile necesare stabilirii unui diagnostic corect și a unui plan terapeutic adaptat fiecărei persoane. Misiunea unui psihiatru este să fie alături de pacient, să-l susțină și sprijine în drumul său spre vindecare, să fie atent la nevoile sale , să stabilească un diagnostic corect și un plan terapeutic eficient și adaptat pentru fiecare pacient în parte .
Dr. Oana Nantu
Articole în Blogul Med Anima
Cum gestionăm stresul la locul de muncă. Ce se întâmplă dacă îl ducem acasă
Cum gestionăm stresul la locul de muncă. Ce se întâmplă dacă îl ducem acasă Stresul reprezintă sindromul de adaptare la mediu, pe care o persoană îl resimte în urma agresiunilor mediului, ansamblu care cuprinde încordare, tensiune, constrângere, forță, solicitare,...
Contact Iași:
Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași
Contact Belcești:
com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași
Contact Timișoara:
Str. Simion Bărnuțiu nr. 34, Timișoara, jud. Timiș
Email:
Social Media:
Specialiștii Noștri
Dr. Irina Săcuiu
Medic primar psihiatru,
Doctor în științe medicale
Dr. Iuliana Fecioru
Medic primar psihiatru
Dr. Oana Popa
Medic primar psihiatru
Dr. Andreea Giurgi
Medic primar psihiatru
Dr. Oana Nantu
Medic specialist psihiatru
Dr. Emanuel voina
Medic specialist psihiatru
Psih. Oana Amaziliței
Psiholog clinician / psihoterapeut
Psih. Nicu-Suflețel Gurguță
Psiholog clinician
Psih. Ioana Maria Balint
Psihoterapeut
Psih. Diana Grădinaru
Psihoterapeut
Psih. Ioana Vatamanu
Psihoterapeut
Psih. Cătălina-Antonia Hausner
Psiholog clinician / psihoterapeut
Psih. Mădălina Savin
Psiholog clinician
Asist. Dorina Drăgan
Asistent medical generalist principal
Asist. Andrei Crețu
Asistent medical generalist principal
Blog – Sănătatea ta – Ultimul articol
Stimularea Electrică Transcraniană (tDCS) la domiciliu – Oportunități și provocări în tulburările psihice la vârstnici
Stimularea Electrică Transcraniană (tDCS) reprezintă una dintre opțiunile sigure și eficiente de tratament pentru depresie, tulburări cognitive, halucinații auditive la adulții în vârstă. Posibilitatea de a stimula neuroplasticitatea prin tDCS fără efecte adverse semnificative a încurajat evaluarea eficacității tDCS pentru multe indicații clinice la adulții în vârstă cu probleme de sănătate mintală.

Stimularea Electrică Transcraniană (tDCS) la domiciliu – Oportunități și provocări în tulburările psihice la vârstnici
Stimularea Electrică Transcraniană (tDCS) la domiciliu Oportunități și provocări în tulburările psihice la vârstniciCreșterea constantă a numărului de adulți în vârstă aduce mari provocări pentru serviciile de îngrijire a sănătății mintale geriatrice. În 2016, NMHS a...