0747 202 212 ;   0332 505 114 office@medanima.ro

Dr. Oana Nantu

Medic specialist psihiatru

Încă din perioada facultății m-am decis să urmez această specialitate deoarece am dorit să înțeleg și să explorez mai bine fascinanta minte umană , să ascult și să ajut pacienții psihiatrici, care adesea sunt stigmatizați. Cea mai mare satisfacție este atunci când un pacient inițial „incurabil”, revine după o perioadă de colaborare cu zâmbetul pe buze și îmi spune „ sunt mult mai bine, nu credeam că am să mai fiu că înainte , îmi pare rău că nu am venit mai devreme la dumneavoastră”.

Dr. Oana Nantu

Dr. Oana Nantu este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „ Grigore T. Popa” Iași, Facultatea de Medicină Generală, 2014-2019 și este medic specialist psihiatru.

Din 2015 și-a început pregătirea în specialitatea Psihiatrie, la Spitalul „Socola” Iași, la secția VII Acuți. Pe durata celor 4 ani de rezidențiat a parcurs module în mai multe secții și spitale din Iași. Odată cu obținerea titlului de medic specialist, în martie 2019, a început o frumoasă colaborare cu Clinica Med Anima, unde a început să pună în practică cunoștințele pe care le-a acumulat pe parcursul rezidentiatului și nu numai, având la dispoziție tehnici moderne de diagnostic și tratament care duc la îmbunătățirea calității actului medical.

încă din timpul Facultății a participat la multiple manifestări științifice pentru a-și îmbunătăți și consolida cunoștiințele, fiind la curent cu noutățile în domeniu.

Consideră că această profesie se bazează în primul rând pe relația medic-pacient , pe încrederea pe care pacientul o acordă medicului și viceversa, astfel încât acesta să acumuleze informațiile necesare stabilirii unui diagnostic corect și a unui plan terapeutic adaptat fiecărei persoane. Misiunea unui psihiatru este să fie alături de pacient, să-l susțină și sprijine în drumul său spre vindecare, să fie atent la nevoile sale , să stabilească un diagnostic corect și un plan terapeutic eficient și adaptat pentru fiecare pacient în parte .

Partea psihiatriei care mă atrage cel mai mult este cea a tulburărilor depresive, deoarece afectează din ce în ce mai multe persoane (121 milioane de persoane din întreaga lume, conform OMS), depresia fiind cea mai frecvența suferință psihiatrică . O mare parte din persoanele care suferă de această afecțiune nu apelează la ajutor specializat într ând intr-un cerc vicios din care nu mai pot ieși , afectându -i propria persoană dar și persoanele apropiate, ducând la scăderea semnificativă a calității vieții . Relația medic-pacient trebuie să se bazeze în primul rând pe încredere reciprocă , pe confidențialitatea informațiilor , pe respect, empatie și înțelegere .

Dr. Oana Nantu

Articole în Blogul Med Anima

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Social Media:

Specialiștii Noștri

Dr. Irina Săcuiu

Medic primar psihiatru,
Doctor în științe medicale

Dr. Iuliana Fecioru

Medic primar psihiatru

Dr. Oana Popa

Medic primar psihiatru

Dr. Andreea Giurgi

Medic specialist psihiatru

Dr. Oana Nantu

Medic specialist psihiatru

Psih. Oana Amaziliței

Psiholog clinician / psihoterapeut

Psih. Nicu-Suflețel Gurguță

Psiholog clinician

Psih. Ioana Maria Balint

Psihoterapeut

Psih. Diana Grădinaru

Psihoterapeut

Asist. Dorina Drăgan

Asistent medical generalist principal

Asist. Andrei Crețu

Asistent medical generalist principal

Blog – Sănătatea ta – Ultimul articol

Realitatea virtuală în intervențiile pentru demență

Din ce în ce mai multe studii recente din domeniu demonstrează eficiența utilizării realității virtuale în intervențiile aplicate persoanelor cu demență. Studiile demonstrează faptul că realitatea virtuală ajută pacienții cu demență prin accesarea amintirilor și încurajarea emoțiilor pozitive.

citește mai mult...
Realitatea virtuală în intervențiile pentru demență

Realitatea virtuală în intervențiile pentru demență

Rolul realității virtuale în intervențiile pentru demențăUn diagnostic de demență poate avea un impact major asupra vieții celui diagnosticat și de cele mai multe ori este însoțit de un spectru larg de emoții, care pot include durere, pierdere, furie, șoc, frică și...