Dr. Emanuel Voina
Medic specialist psihiatru
Dr. Emanuel Voina
Primul său contact cu pacienții cu tulburări psihice a fost în cadrul stagiului de Psihiatrie efectuat în timpul facultății. Observându-i, ascultându-i, văzându-le evoluția pe parcursul spitalizării, a înțeles că pe lângă ajutorul terapeutic, acești pacienți au nevoie din partea medicului de empatie, răbdare, comunicare și înțelegere. Este încrezător că le poate oferi aceste lucruri, fapt determinant în alegerea profesiei de medic rezident în specialitatea psihiatrie.
Ca medic rezident a fructificat la maxim educația acumulată pe parcursul anilor de facultate, dobândind noi aptitudini și informații știintifice cu ajutorul cărora să poată ajuta pacienții. În acest scop a participat la numeroase manifestări științifice naționale și internaționale, a făcut parte din comitetul de organizare al manifestărilor științifice din cadrul Institutului de Psihiatrie ,,Socola” Iași – ,,Școala de vară” și ,,Simpozionul Național cu participare Internațională”, ediții ce s-au desfășurat anual pe parcursul anilor de rezidențiat. De asemenea pe o perioadă de 3 ani a avut oportunitatea de a lucra ca subinvestigator într-un studiu clinic de faza III desfășurat la Institutul de Psihiatrie ,,Socola” Iași.
Pe tot parcursul rezidențiatului a avut parte de o varietate mare de cazuri medicale, cu o multitudine de patologii psihiatrice, unele dintre acestea având particularități specifice care l-au stimulat să aprofundeze cunoștințele despre aceste patologii și astfel să își îmbunătățească bagajul de cunoștințe medicale.
Pe de altă parte, pentru a putea ajuta și trata un pacient cu tulburări psihice, medicul psihiatru trebuie să empatizeze cu pacientul și să utilizeze un limbaj adecvat astfel încât acesta să înțeleagă ce îi comunică medicul. Anii de rezidențiat l-au ajutat să deprindă comunicarea eficientă cu fiecare pacient în parte, să se adapteze situației prin diferite mijloace în situații critice, atunci când este nevoie de o recomandare, de o indicație cu ajutorul căreia să fie depășite momentele dificile.
După ani petrecuți în formarea de medic consider că sunt pregătit pentru o nouă provocare, cea de medic specialist. Scopul pe care mi l-am propus odată cu alegerea profesiei de medic este acela de a ajuta necondiționat oamenii: pacientul nu trebuie doar tratat, pacientul trebuie ajutat iar acest ajutor nu se rezumă doar la prescrierea unei rețete, ci presupune o serie întreagă de proceduri pe care medicul trebuie le adapteze pentru fiecare pacient.
Am ales să lucrez la centrul medical Med Anima pentru că aici am oportunitatea de a realiza un plan terapeutic complex al pacienților cu ajutorul unor tehnici inovative aduse în exclusivitate în România de către acest centru. Adevărații beneficiari ai acestor tehnici sunt bineînțeles pacienții, care vor avea avea posibilitatea de a efectua diverse proceduri terapeutice în funcție de patologie: stimulare electrică transcraniană, stimulare cognitivă computerizată, terapie prin realitatea virtuală, individualizarea tratamentului farmacologic pe baza testului genetic Genomind.
Dr. Emanuel Voina
Studii și specializări:
Între anii 2010-2016 am urmat cursurile Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Grigore T. Popa” Iași.
După absolvirea facultății am început un nou capitol frumos din viața mea, rezidențiatul în specialitatea Psihiatrie. Astfel, între anii 2017-2021 mi-am desfășurat activitatea ca medic rezident în cadrul secției VII a Institutului de Psihiatrie ,,Socola” Iași sub coordonarea doamnei profesor Roxana Chiriță și a doamnei doctor Irina Săcuiu.
Articole în Blogul Med Anima
Fazele Demenței prin ochii aparținătorilor
Demența este o tulburare neurocognitivă caracterizată printr-o deteriorare cognitivă globală, fiind rezultatul unui declin progresiv și ireversibil al funcțiilor cerebrale. În funcție de stadiul bolii, pe lângă afectarea cognitivă, demența implică și alte manifestări patologice din sfera comportamentală și afectivă.
Cum să trăim cu schizofrenia
Învățând să trăim cu schizofrenia"Nu există două persoane cu schizofrenie care să fie la fel. Fiecare individ este diferit. Fiecare experiență este diferită. [...] De asemenea, nu există un mod corect sau greșit de a trăi cu schizofrenia, însă, învățând din experiența...
Contact Iași:
Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași
Contact Belcești:
com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași
Contact Timișoara:
Str. Simion Bărnuțiu nr. 34, Timișoara, jud. Timiș
Email:
Social Media:
Specialiștii Noștri
Dr. Irina Săcuiu
Medic primar psihiatru,
Doctor în științe medicale
Dr. Iuliana Fecioru
Medic primar psihiatru
Dr. Oana Popa
Medic primar psihiatru
Dr. Andreea Giurgi
Medic primar psihiatru
Dr. Oana Nantu
Medic specialist psihiatru
Dr. Emanuel voina
Medic specialist psihiatru
Dr. Adrian Pascaru
Medic specialist psihiatru
Psih. Oana Amaziliței
Psiholog clinician, Psihoterapeut
Psih. Nicu-Suflețel Gurguță
Psiholog clinician
Psih. Ioana Maria Balint
Psihoterapeut
Psih. Diana Grădinaru
Psihoterapeut
Psih. Ioana Vatamanu
Psiholog clinician, Psihoterapeut
Psih. Cătălina-Antonia Hausner
Psiholog clinician, Psihoterapeut
Psih. Mădălina Savin
Psiholog clinician
Asist. Dorina Drăgan
Asistent medical generalist principal
Asist. Andrei Crețu
Asistent medical generalist principal
Blog – Sănătatea ta – Ultimul articol
Depresia și gestionarea ei în familie
Ce să faci când cineva drag se confruntă cu depresia?
Ce să NU faci când vrei să ajuți pe cineva cu depresie?
Când un membru al familiei noastre sau un prieten apropiat suferă de depresie este provocator pentru toată lumea, însă depresia este tratabilă, iar suportul emoțional și social îmbunătățesc considerabil rezultatele tratamentelor.

Depresia și gestionarea ei în familie
Depresia și gestionarea ei în familieDepresia este o afecțiune mintală cu urmări grave la nivel social, profesional și personal. Ea afectează oameni de toate vârstele indiferent de statutul socio-economic. Deși se vorbește tot mai mult în ultima vreme despre depresie...