Dr. Emanuel Voina

Medic specialist psihiatru

Încă din anii de studiu am înțeles că relația medic-pacient este o componentă esențială în domeniul pe care am ales sa îl urmez. Drept urmare, pe parcursul stagiilor desfășurate în spitalele universitare din Iași am încercat să descopăr principalele calități pe care ar trebui să le dețină un medic pentru ca relația cu pacientul să fie una optimă și în primul rând benefică pacientului.

Dr. Emanuel Voina

https://medanima.ro/wp-content/uploads/2023/09/Psihiatru-Iasi-Dr-Emanuel-Voina-01.jpg

Primul său contact cu pacienții cu tulburări psihice a fost în cadrul stagiului de Psihiatrie efectuat în timpul facultății. Observându-i, ascultându-i, văzându-le evoluția pe parcursul spitalizării, a înțeles că pe lângă ajutorul terapeutic, acești pacienți au nevoie din partea medicului de empatie, răbdare, comunicare și înțelegere. Este încrezător că le poate oferi aceste lucruri, fapt determinant în alegerea profesiei de medic rezident în specialitatea psihiatrie.

Ca medic rezident a fructificat la maxim educația acumulată pe parcursul anilor de facultate, dobândind noi aptitudini și informații știintifice cu ajutorul cărora să poată ajuta pacienții. În acest scop a participat la numeroase manifestări științifice naționale și internaționale, a făcut parte din comitetul de organizare al manifestărilor științifice din cadrul Institutului de Psihiatrie ,,Socola” Iași – ,,Școala de vară” și ,,Simpozionul Național cu participare Internațională”, ediții ce s-au desfășurat anual pe parcursul anilor de rezidențiat. De asemenea pe o perioadă de 3 ani a avut oportunitatea de a lucra ca subinvestigator într-un studiu clinic de faza III desfășurat la Institutul de Psihiatrie ,,Socola” Iași.

Pe tot parcursul rezidențiatului a avut parte de o varietate mare de cazuri medicale, cu o multitudine de patologii psihiatrice, unele dintre acestea având particularități specifice care l-au stimulat să aprofundeze cunoștințele despre aceste patologii și astfel să își îmbunătățească bagajul de cunoștințe medicale.

Pe de altă parte, pentru a putea ajuta și trata un pacient cu tulburări psihice, medicul psihiatru trebuie să empatizeze cu pacientul și să utilizeze un limbaj adecvat astfel încât acesta să înțeleagă ce îi comunică medicul. Anii de rezidențiat l-au ajutat să deprindă comunicarea eficientă cu fiecare pacient în parte, să se adapteze situației prin diferite mijloace în situații critice, atunci când este nevoie de o recomandare, de o indicație cu ajutorul căreia să fie depășite momentele dificile.

După ani petrecuți în formarea de medic consider că sunt pregătit pentru o nouă provocare, cea de medic specialist. Scopul pe care mi l-am propus odată cu alegerea profesiei de medic este acela de a ajuta necondiționat oamenii: pacientul nu trebuie doar tratat, pacientul trebuie ajutat iar acest ajutor nu se rezumă doar la prescrierea unei rețete, ci presupune o serie întreagă de proceduri pe care medicul trebuie le adapteze pentru fiecare pacient.

Am ales să lucrez la centrul medical Med Anima pentru că aici am oportunitatea de a realiza un plan terapeutic complex al pacienților cu ajutorul unor tehnici inovative aduse în exclusivitate în România de către acest centru. Adevărații beneficiari ai acestor tehnici sunt bineînțeles pacienții, care vor avea avea posibilitatea de a efectua diverse proceduri terapeutice în funcție de patologie: stimulare electrică transcraniană, stimulare cognitivă computerizată, terapie prin realitatea virtuală, individualizarea tratamentului farmacologic pe baza testului genetic Genomind.

Dr. Emanuel Voina

Studii și specializări:

Între anii 2010-2016 am urmat cursurile Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Grigore T. Popa” Iași.

După absolvirea facultății am început un nou capitol frumos din viața mea, rezidențiatul în specialitatea Psihiatrie. Astfel, între anii 2017-2021 mi-am desfășurat activitatea ca medic rezident în cadrul secției VII a Institutului de Psihiatrie ,,Socola” Iași sub coordonarea doamnei profesor Roxana Chiriță și a doamnei doctor Irina Săcuiu.

Articole în Blogul Med Anima

Fazele Demenței prin ochii aparținătorilor

Demența este o tulburare neurocognitivă caracterizată printr-o deteriorare cognitivă globală, fiind rezultatul unui declin progresiv și ireversibil al funcțiilor cerebrale. În funcție de stadiul bolii, pe lângă afectarea cognitivă, demența implică și alte manifestări patologice din sfera comportamentală și afectivă.

citește mai mult...

Cum să trăim cu schizofrenia

Învățând să trăim cu schizofrenia"Nu există două persoane cu schizofrenie care să fie la fel. Fiecare individ este diferit. Fiecare experiență este diferită. [...] De asemenea, nu există un mod corect sau greșit de a trăi cu schizofrenia, însă, învățând din experiența...

citește mai mult...

Programări IAȘI:

0747 202 212 / 0332 505 114

Programări TIMIȘOARA:

0754 431 431 / 0356 800 300

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Contact Timișoara:

Str. Simion Bărnuțiu nr. 34, Timișoara, jud. Timiș

Specialiștii Noștri

Dr. Irina Săcuiu

Medic primar psihiatru,
Doctor în științe medicale

Dr. Iuliana Fecioru

Medic primar psihiatru

Dr. Oana Popa

Medic primar psihiatru

Dr. Andreea Giurgi

Medic primar psihiatru

Dr. Oana Nantu

Medic specialist psihiatru

Dr. Emanuel voina

Medic specialist psihiatru

Dr. Adrian Pascaru

Medic specialist psihiatru

Psih. Oana Amaziliței

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Psih. Nicu-Suflețel Gurguță

Psiholog clinician

Psih. Ioana Maria Balint

Psihoterapeut

Psih. Diana Grădinaru

Psihoterapeut

Psih. Ioana Vatamanu

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Psih. Cătălina-Antonia Hausner

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Psih. Mădălina Savin

Psiholog clinician

Asist. Dorina Drăgan

Asistent medical generalist principal

Asist. Andrei Crețu

Asistent medical generalist principal

Blog – Sănătatea ta – Ultimul articol

Depresia și gestionarea ei în familie

Ce să faci când cineva drag se confruntă cu depresia?
Ce să NU faci când vrei să ajuți pe cineva cu depresie?
Când un membru al familiei noastre sau un prieten apropiat suferă de depresie este provocator pentru toată lumea, însă depresia este tratabilă, iar suportul emoțional și social îmbunătățesc considerabil rezultatele tratamentelor.

citește mai mult...
Depresia și gestionarea ei în familie

Depresia și gestionarea ei în familie

Depresia și gestionarea ei în familieDepresia este o afecțiune mintală cu urmări grave la nivel social, profesional și personal. Ea afectează oameni de toate vârstele indiferent de statutul socio-economic. Deși se vorbește tot mai mult în ultima vreme despre depresie...