Dr. Simina-Maria Berci

Medic specialist psihiatrie pediatrică

Asemeni lui John Fitzgerald Kennedy, sunt de părere că “Cea mai valoroasă resursă a lumii și cea mai mare speranță a ei pentru viitor sunt copiii.” Consider că prin meseria pe care am ales să o urmez reușesc să le ofer și eu înapoi copiilor ceea ce ei ne oferă la rândul lor – speranță.

Dr. Simina-Maria Berci

Psihiatru Pediatru Timisoara Hințiu Simina-Maria 02

Am ales să devin psihiatru de copii din dorința de a ajuta copiii să se dezvolte și să crească într-un mod  sănătos din punct de vedere emoțional și mintal. Copilăria este o perioadă importantă în viața oricui, iar problemele mintale și emoționale din această perioadă pot avea un impact major asupra viitorului adult.

Mă pasionează să înțeleg cum funcționează mintea umană și să ajut copiii să își depășească problemele emoționale și comportamentale. Sunt impresionată de capacitatea acestora de a se adapta și de a face față provocărilor. Cu toate acestea știu și cât de important este ca ei să aibă suportul și ajutorul de care au nevoie pentru a-și dezvolta abilitățile și a-și atinge potențialul, mai ales în situații speciale.

Am văzut  de-a lungul timpului  mulți copii care se confruntă cu probleme mintale, cum sunt anxietatea, depresia, tulburările de atenție și de comportament, tulburări din spectrul autist, tulburări de învățare, tulburări alimentare, consum de substanțe psihoactive și multe altele. Acești copii au nevoie de suport specializat cu ajutorul căruia reușesc să își depășească problemele și să își construiască o viață mai fericită și echilibrată.

Această meserie poate fi provocatoare, dar cred cu tărie în puterea terapiei și a consilierii pentru a ajuta copiii să își rezolve problemele și să își atingă obiectivele. Am convingerea că, prin munca mea ca psihiatru, pot face o diferență reală în viața copiilor și a familiilor lor.

Studii și specializări:

  • Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș”din Timișoara (2011-2017);
  • A urmat rezidențiatul în cadrul Clinicii de Neuropsihiatrie Infantilă a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ,,Louis Țurcanu” Timișoara (2018-2022);

Oferim consultații gratuite de psihiatrie pediatrică prin contract cu CAS

Nu e ușor să fii părinte! Și noi știm asta. Știm că problemele de sănătate ale copiilor sunt o sursă de îngrijorare pentru tine. Azi încercăm să îți luăm de pe umeri două griji: sănătatea lor mintală și aspectul financiar ce ține de ea.

La Med Anima eliberarea certificatului medical A5 (Certificat de sănătate fizică și psihică) pentru copii se face în mod 𝗴𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁 de către specialiștii noștri.

În plus, pentru copii, nu este necesară prezentarea unei trimiteri de la medicul de familie pentru consult psihiatric sau servicii de specialitate psihologică. Poți realiza direct programarea în clinică! Contactează-ne pentru mai multe detalii.

Articole în Blogul Med Anima

Depresia la adolescenți

Depresia la copii nu este un fenomen nou, ci mai degrabă a fost subdiagnosticată și subestimată în trecut. Studiile arată că depresia la copii și adolescenți este tot mai frecventă în ultimele decenii, dar aceasta nu înseamnă că nu exista și înainte. Convingerea eronată că în trecut copiii nu sufereau de depresie…

citește mai mult...

Psihiatrie Copii și Adolescenți – solicită informații sau programare

Te rugăm să completezi detaliile de mai jos pentru a solicita informații sau o programare. Un membru al echipei Med Anima te va contacta la scurt timp după primirea formularului pentru a stabili împreună toate detaliile.

Datele oferite în acest formular vor fi folosite exclusiv pentru a fi contactat cu privire la mesajul transmis. Pentru mai multe informații despre felul în care prelucrăm datele personale furnizate te rugăm să accesezi pagina Politica de Confidențialitate.

Acest website este protejat cu Google reCAPTCHA. Info: Politica de Confidențialitate Google,Termeni și Servicii Google

Programări IAȘI:

0747 202 212 / 0332 505 114

Programări TIMIȘOARA:

0754 431 431 / 0356 800 300

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Contact Timișoara:

Str. Simion Bărnuțiu nr. 34, Timișoara, jud. Timiș

Specialiștii Noștri - Timișoara

Psihiatri, Psihologi, Psihoterapeuți, Neurologi - Clinica Med Anima Timișoara. Dedicați sănătății mintale

Clinicile Med Anima îți vin în ajutor cu o echipă multidisciplinară formată din medici psihiatri, medici neurologi, psihologi si psihoterapeuți, atât pentru adulți cât și pentru copii. Cu 10 ani de experiență în spate, Med Anima este o clinică dedicată sănătății mintale și îmbunătățirii calității vieții persoanelor care suferă de afecțiuni psihice.

Cunoaște specialiștii din echipa noastră si fă o programare la cel ce ți se pare mai potrivit. Ai nevoie de ajutor în acest sens? Nu ezita să ne contactezi.

Dr. Dilara Androne

Medic primar psihiatru

Dr. Oana Terpez

Medic specialist psihiatru

Dr. Simina-Maria Berci

Medic specialist psihiatrie pediatrică

Dr. Maria-Gabriela Popescu

Medic specialist psihiatrie pediatrică

Dr. Simona Grozavu

Medic specialist psihiatrie pediatrică

Dr. Rodica Fabian

Medic psihiatru, Psihoterapeut

Dr. Irina Lata

Medic primar neurolog

Psih. Nicoleta Daba

Psiholog clinician

Psih. Mircea Popescu

Psiholog clinician - pentru copii

Psih. Cristina Roncea

Psihoterapeut

Psih. Ioana Bejan

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Psih. Maria-Gabriela Istodor

Psiholog clinician - pentru adulți și copii

Psih. Estera Streian

Psiholog clinician - pentru adulți și copii

Asist. Cătălina Trăistaru

Asistent medical

Asist. Mihaela Elena Bota

Asistent medical

Blog – Sănătatea ta – Ultimul articol

Depresia post-partum – ce schimbări se produc în creierul mămicilor după naștere

Nașterea unui copil poate declanșa la femei o varietate de emoții puternice, de la entuziasm și bucurie la frică și anxietate, acestea putând experimenta chiar diverse tipuri de depresie. Aproximativ una din șapte femei poate dezvolta depresie postpartum (PPD). Apare cel mai frecvent în decurs de 6 săptămâni după naștere, dar simptomatologia poate începe mai devreme – în timpul sarcinii – sau mai târziu – până la un an după naștere.

citește mai mult...