Dr. Oana Nantu

Medic specialist psihiatru

Inca din perioada facultatii m-am decis sa urmez aceasta specialitate deoarece am dorit sa inteleg si sa explorez mai bine fascinanta minte umana, sa ascult si sa ajut pacientii psihiatrici, care adesea sunt stigmatiati.
Cea mai mare satisfactie este atunci cand un pacient initial „incurabil”, revine dupa o perioada de colaborare cu zambetul pe buze si imi spune „sunt mult mai bine, nu credeam ca am sa mai fiu ca inainte, imi pare rau ca nu am venit mai devreme la dumneavoastra”

Dr. Oana Nantu


Dr. Oana Nantu este absolventă a Universitatii de Medicina si Farmacie „ Grigore T. Popa” Iasi, Facultatea de Medicina Generala, 2014-2019 și este medic specialist psihiatru.

Din 2015 si-a inceput pregatirea in specialitatea Psihiatrie, la Spitalul „ Socola” Iasi, la sectia VII Acuti. Pe durata celor 4 ani de rezidentiat a parcurs module in mai multe sectii si spitale din Iasi. Odata cu obtinerea titlului de medic specialist, in martie 2019, a inceput o frumoasa colaborare cu Clinica Med Anima, unde a inceput sa puna in practica cunostintele pe care le-a acumulat pe parcursul rezidentiatului si nu numai, avand la dispozitie tehnici moderne de diagnostic si tratament care duc la imbunatirea calitatii actului medical.

Inca din timpul Facultatii a participat la multiple manifestari stiintifice pentru a-si imbunatati si consolida cunostiintele, fiind la curent cu noutatile in domeniu.


Considera că aceasta profesie se bazeaza in primul rand pe relatia medic-pacient, pe increderea pe care pacientul o acorda medicului si viceversa, astfel incat acesta sa acumuleze informatiile necesare stabilirii unui diagnostic corect si a unui plan terapeutic adaptat fiecarei persoane. Misiunea unui psihiatru este sa fie alaturi de pacient, sa-l sustina si sprijine in drumul sau spre vindecare, sa fie atent la nevoile sale, sa stabileasca un diagnostic corect si un plan terapeutic eficient si adaptat pentru fiecare pacient in parte.

Partea psihiatriei care ma atrage cel mai mult este cea a tulburarilor depresive, deoarece afecteaza din ce in ce mai multe persoane ( 121 milioane de persoane din intreaga lume, conform OMS), depresia fiind cea mai frecventa suferinta psihiatrica. O mare parte din persoanele care sufera de aceasta afectiune nu apeleaza la ajutor specializat intrand intr-un cerc vicios din care nu mai pot iesi, afectandu-i propria persoana dar si persoanele apropiate, ducand la scaderea semnificativa a calitatii vietii.
Relatia medic-pacient trebuie sa se bazeze in primul rand pe incredere reciproca, pe confidentialitatea informatiilor, pe respect, empatie si intelegere.

Dr. Oana Nantu

Contact Iasi:

Str. Strapungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iasi, jud. Iasi
Telefon de contact:
0747 202 212 sau
0332 505 114

Contact Belcesti:

com. Belcesti, tronson B, Bl. 4, jud. Iasi

Programari la telefon:
0747 202 212 sau
0332 505 114

Program consultatii:

Luni – Vineri: 09.00 – 18.00


Specialistii nostri

Medic Psihiatru bun Iasi - Irina Sacuiu - Med Anima

Dr. Irina Sacuiu

Medic primar psihiatru, Doctor in stiinte medicale

Mai mult
Medic Psihiatru bun Iasi - Iuliana Fecioru

Dr. Iuliana Fecioru

Medic primar psihiatru

Mai mult
Psihiatru bun Iasi Med Anima Andreea Giurgi

Dr. Andreea Giurgi

Medic specialist psihiatru

Mai mult
Nantu Oana – medic specialist psihiatru Med Anima iasi

Dr. Oana Nantu

Medic specialist psihiatru

Mai mult
psiholog Oana Amazilitei Med Anima Iasi

Psih. Oana Amazilitei

Psiholog clinician / psihoterapeut

Mai mult
Psiholog psihoterapeut Nicu Suflețel Gurguță - Med Anima

Psih. Nicu-Suflețel Gurguță

Psiholog clinician

Mai mult
Psiholog psihoterapeut Ioana Maria Balint - Med Anima

Psih. Ioana Maria Balint

Psihoterapeut

Mai mult
Asistent medical generalist principal Dorina Dragan

Asist. Dorina Dragan

Asistent medical generalist principal

Mai mult