Psih. Nicu-Suflețel Gurguță

Psiholog clinician

Psih. Nicu-Suflețel Gurguță este pasionat, în egală măsură, atât de profesia de psiholog clinician, unde evaluează realitatea psihologică a pacienților săi, cât și de partea de consiliere psihologică și psihoterapie.

Profesia de psiholog presupune să ai capacitatea de a înțelege nevoile pacientul și de a-l accepta necondiționat. În această formă, pacientul se poate deschide în fața psihologului și implicit în fața psihoterapeutului. Aceștia caută să-și ajute și să-și sprijine pacienții în procesul terapeutic de vindecare și de ameliorare a stărilor negative trăite de pacient.

Relația dintre un psiholog și pacientul său este intens bazată pe încredere, optimism și viziune într-un viitor frumos și roditor. Problemele pacientului trebuie abordate în același timp, prin metode și tehnici standardizate, iar prin comunicarea dintre cei doi rezultatele pot fi minunate.

Misiunea mea ca psiholog clinician este aceea de a testa cât mai obiectiv realitatea psihologică a pacienților, utilizând o gamă cât mai largă de instrumente standardizate, iar raportul psihologic pe care îl creez să contureze cât mai bine realitatea psihologică a pacienților mei.

 

Începând cu anul 2020 am început colaborarea cu Clinica Med Anima, oferind servicii psihologice pacienților care se adresează clinicii.

Psih. Nicu-Suflețel Gurguță a participat la numeroase conferințe și workshop-uri organizate în întreaga țară de către profesioniști, înțelegând faptul că numai printr-o abordare multidisciplinară pacienții pot beneficia de atenția de care au nevoie în evaluarea și depășirea problemelor pe care aceștia le întâmpină.

Educație și specializări:

  • Facultatea de Psihologie și Științe ale educației, 2018
  • Master Psihologie Clinică și Psihoterapie, Facultatea de Psihologie și științe ale Educației, 2018 – 2020
  • Psiholog clinician acreditat de către Colegiul Psihologilor din România
  • Formare în Hipnoză Clinică, Relaxare și Terapie Ericksoniană 2018- 2020 – A.R.H.T.E. (Asociaţia Română de Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană)

Profesia de psiholog clinician nu presupune doar evaluare și intervenție la pacienți. O ramură de asemenea foarte importantă în această profesie este reprezentată de ramura cercetării. În acest sens, în anul 2018, am reușit să-mi încep cariera de psiholog clinician cu publicarea unui articol într-o revistă de talie internațională ( Lenin-Lenuș Gurguță, Bogdan Pîrvu, Nicu-Suflețel Gurguță (2018). Aspecte ale utilizării hipnoterapiei în disfagia nervoasă și în unele tulburări gastrointestinale, Psihiatru.ro, Psihiatru.ro. 2018;55(4):32-35. ).

Decizia de a alege profesia de psiholog am luat-o din perioada liceului. Îmi ascultam cu mult interes și cu o dorință foarte puternică prietenii ce aveau nevoie de un sprijin, iar la scurt timp după ce ofeream anumite sfaturi primeam un feedback pozitiv și mulțumiri din partea acestora. Deseori mi se spunea că văd dintr-o perspectivă diferită lucrurile, iar sfaturile date direcționau felul de a gândi al prietenilor într-o altă manieră, nu doar mai agreabilă de aceștia, cât și mai utilă și eficientă în soluționarea unor probleme. La scurt timp mi-am dat seama că dorința mea de a ajuta lumea și de a fi util oamenilor a crescut, ancorându-mă într-un viitor roditor al profesiei de psiholog. Sprijinit de părinți, ce lucrează tot în acest domeniu, mi-am dat seama că dacă îmi doresc cu adevărat acest lucru, atunci inevitabil voi reuși, ceea ce s-a și întâmplat.

Contact Iasi:

Str. Strapungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iasi, jud. Iasi
Telefon de contact:
0747 202 212 sau
0332 505 114

Contact Belcesti:

com. Belcesti, tronson B, Bl. 4, jud. Iasi

Programari la telefon:
0747 202 212 sau
0332 505 114

Program consultatii:

Luni – Vineri: 09.00 – 18.00


Specialistii nostri

Medic Psihiatru bun Iasi - Irina Sacuiu - Med Anima

Dr. Irina Sacuiu

Medic primar psihiatru, Doctor in stiinte medicale

Mai mult
Medic Psihiatru bun Iasi - Iuliana Fecioru

Dr. Iuliana Fecioru

Medic primar psihiatru

Mai mult
Psihiatru bun Iasi Med Anima Andreea Giurgi

Dr. Andreea Giurgi

Medic specialist psihiatru

Mai mult
Nantu Oana – medic specialist psihiatru Med Anima iasi

Dr. Oana Nantu

Medic specialist psihiatru

Mai mult
psiholog Oana Amazilitei Med Anima Iasi

Psih. Oana Amazilitei

Psiholog clinician / psihoterapeut

Mai mult
Psiholog psihoterapeut Nicu Suflețel Gurguță - Med Anima

Psih. Nicu-Suflețel Gurguță

Psiholog clinician

Mai mult
Psiholog psihoterapeut Ioana Maria Balint - Med Anima

Psih. Ioana Maria Balint

Psihoterapeut

Mai mult
Asistent medical generalist principal Dorina Dragan

Asist. Dorina Dragan

Asistent medical generalist principal

Mai mult