„Suntem aici pentru cei predispuși la complicații, pentru cei care au nevoie de noi. Trecem împreună prin asta!”

Ovidiu Săcuiu, manager Med Anima

„Suntem aici pentru cei predispuși la complicații, pentru cei care au nevoie de noi. Trecem împreună prin asta!”

Ovidiu Săcuiu, manager Med Anima

În contextul actual, managementul și echipa Med Anima a decis să rămână alături de pacienți, specialiști în domeniul sănătății, cadre medicale, cadre militare, persoane aflate în izolare și orice persoană care are nevoie de suport emoțional.

1. CONTINUĂM ACTIVITATEA ÎN CLINICĂ, TELEFONIC ȘI ONLINE

Echipa Med Anima rămâne activă în clinică, respectând măsurile de siguranță, la telefon și pe online pentru pacienți și nu numai.

🗸  Pacienții cu vârsta de peste 65 de ani cu afecțiuni psihice și în tratament vor fi contactați de medicii noștri pentru a decide cum va fi abordat în continuare procesul terapeutic.

🗸  Orice pacient psihiatric care nu mai poate să își primească rețeta pentru că policlinica sau clinica unde mergea s-a închis poate apela la medicii noștri psihiatri. Tratamentul trebuie continuat și noi vom contacta medicul curant pentru a obține, pe cât posibil, toate datele necesare.

🗸  Serviciile online de consultații de psihiatrie și psihoterapie înlocuiesc acum, pe cât posibil, terapia clasică, păstrând confidențialitatea și calitatea actului terapeutic.

🗸 Orice persoană care trece prin momente grele, a fost diagnosticată cu depresie, anxietate sau alte afecțiuni psihice ne poate contacta. Suntem aici pentru oricine trece prin momente mai puțin ușoare.

🗸 Pacienții care nu se pot deplasa, sunt în autoizolare sau izolare și au nevoie de servicii de specialitate ne pot contacta. Vom face tot ce este posibil, în aceste condiții, ca starea lor de sănătate psihică să se îmbunătățească.

🗸 Dacă un membru al familiei trece prin momente grele, de presiune, resimte anxietate sau panică, ne puteți contacta pentru a vă sprijini în interacțiunea cu el.

2. CU TOȚII ÎN LINIA ÎNTÂI – GRUP DE SUPORT PENTRU CADRE MILITARE ȘI MEDICALE

Med Anima, alături de o echipă de terapeuți, psihiatri, coachi și specialiști în sănătate emoțională și mintală inițiază programul de suport gratuit pentru cei din linia întâi.

🗸 Toți cei care sunt în linia întâi – cadre medicale și militare – și au nevoie de un suport pentru reechilibrare emoțională și mintală pot să sune la numărul 0756234385 și un specialist din echipa noastră va face tot ce poate pentru a-i fi de ajutor.

🗸  Colegii care doresc să ajute și au disponibilitate de timp sunt așteptați în echipă. Îi rugăm să ne sune la numărul 0724232897.

Dacă suntem blocați în case nu înseamnă că nu putem ajuta. Acum este momentul când ceea ce știm să facem – să redăm speranța, să ajutăm, să vindecăm – face cu adevărat diferența.

Cu toții alături de cei din Linia Întâi!

 

3. PUNEM LA DISPOZIȚIE TRATAMENTE INOVATIVE, ÎN CLINICĂ ȘI ACASĂ

Irina Săcuiu, Medic Primar Psihiatru, cofondator Med Anima:

„Forumurile medicale* susțin că persoanele cu depresie și anxietate cronică prezintă un risc crescut de a dezvolta complicații severe în cazul infectării cu Covid-19. Situația actuală nu le este prielnică, astfel că tratamentul trebuie continuat sau, în anumite cazuri, început ca formă de prevenție.
În cadrul Med Anima folosim, cu rezultate uimitoare în tratamentul depresiei, dispozitivul de stimulare electrică transcraniană HDCstim. Este un tratament inovativ EFICIENT, SIGUR, NON-INVAZIV, FĂRĂ DURERE.”

Stimularea electrică transcraniană prin HDCStim scurtează durata de tratament antidepresiv, scade dozele de antidepresive utilizate, scade anxietatea, agitația, simptomele somatice, ameliorează simptomele depresiei, aduce un răspuns antidepresiv mai rapid, îmbunătățește cogniția (memoria, atenția) care este afectată în depresie și ameliorează insomniile.

Acest dispozitiv poate fi utilizat acasă, după o pregătire prealabilă cu terapeutul. În aceste momente mai puțin ușoare, cu distanțarea socială și restricțiile de deplasare, dispozitivul HDCStim poate face diferența.

Disponibilitatea echipei Med Anima este în continuare activă prin

🗸  tratamentul la domiciliu cu HDCStim.

🗸  suplimentarea prin terapeuți a serviciului on-line de terapie și consultații online de psihiatrie

🗸 consilierea terapeutică telefonică gratuită pentru persoanele singure, aflate în izolare sau care pur și simplu au nevoie de o vorbă bună

🗸 activitatea din clinică, prin suplimentarea măsurilor de prevenție

4. PROGRAM DE CONSILIERE GRATUITĂ, TELEFONICĂ

Ovidiu Săcuiu, manager Med Anima:

„Lansăm un program de consiliere psihologică telefonică în regim gratuit , în sesiuni de 15-20 de minute, pentru cei care au nevoie de resurse emoționale și cognitive. Sănătatea emoțională și psihică a devenit o prioritate acum, într-o perioadă în care sănătatea fizică este amenințată.”

5. GHID DE AJUTOR PENTRU APARȚINĂTORII PERSOANELOR CU DEMENȚĂ

A ști ce să spui unei persoane cu demență, cum să reacționezi la ce face, a avea resursele de a te adapta la schimbările ce țin de alterarea progresivă a funcțiilor cognitive, scăderea performanțelor atenției și memoriei, diminuarea eficienței proceselor intelectuale, toate acestea sunt lucruri care se învață și pentru care aveți nevoie de informații specializate.

Pentru că știm cât este de greu familiei să fie alături de cei dragi în această călătorie epuizantă, am redactat un ghid pentru aparținători, care este menit să vă ajute, să vă răspundă la întrebări și să vă ghideze, într-un mod în care să nu vă neglijați propria sănătate.

Descărcați-l gratuit de pe site-ul nostru, citiți-l cu atenție și fiți alături de cei dragi. Demența nu le schimbă statutul în viața noastră. Ei rămân în continuare parte din familie.

Click aici pentru a descărca ghidul online de pe pagina dedicată.

6. RECOMANDĂRI ÎN VREMURI GRELE ȘI ÎN PERIOADE DE CRIZĂ

Singurătatea este o problemă pentru oamenii din toate categoriile de vârstă, însă acum izolarea socială a devenit măsură de prevenție. Am decis să fim sprijin în această perioadă pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu.

Carantinizarea reprezintă separarea și restricția de deplasare pentru persoanele care este posibil să fi fost expuse la un virus. Dincolo de efectele pozitive ca măsură de control a răspândirii unor boli contagioase, în izolarea impusă pot apărea factori stresori:

✔️ Durata carantinei poate afecta echilibrul emoțional și sănătatea mintală.

✔️ Frica de infecții afectează de obicei persoanele care au copii mici, persoanele cu afecțiuni existente. Această teamă perturbă ecosistemul emoțional, făcându-i mai anxioși, iritați, temători.

✔️ Frustrarea și plictiseala apar în perioadele de izolare. Neputința de a profita de rutina zilnică, lipsa conexiunilor sociale uzuale, nevoia de a face comportamente noi, toate acestea ne scot din zona de confort și devin triggeri.

✔️ Lipsa unor provizii adecvate carantinei crește nivelul de anxietate.

✔️ Informațiile îndoielnice, inadecvate ne poartă printr-un roller coaster de emoții, de la neliniște la panică, frică, incertitudine.

Recomandăm exerciții fizice zilnice, tehnici de relaxare prin respirație, păstrarea unei rutine de lucru, somn și îngrijire personală.

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași