Învățând să trăim cu schizofrenia

„Nu există două persoane cu schizofrenie care să fie la fel. Fiecare individ este diferit. Fiecare experiență este diferită. […] De asemenea, nu există un mod corect sau greșit de a trăi cu schizofrenia, însă, învățând din experiența altora, este posibil să te pregătești pentru ceea ce urmează și să depășești obstacolele întâlnite de-a lungul drumului.”

Paul Arteel

Schizofrenia afectează modul în care o persoană înțelege și interacționează cu lumea din jurul ei, iar acest lucru are adesea un impact puternic asupra întregului sistem din care face parte. Este o tulburare psihiatrică cronică, devastatoare și invalidantă și sunt momente în care te simți copleșit. Știm cât de dificilă poate fi gestionarea simptomelor acestei tulburări.

Noi, specialiștii clinicii Med Anima, suntem aici ca să îți oferim informare și sprijin, ajutor și tratament. Viața cu această afecțiune poate fi trăită, dar cu reguli noi. Îți suntem alături și – pentru a-ți oferi suport în viața de zi cu zi – îți oferim acest Ghid cu informații care să îți facă viața mai ușoară.

Acest website este protejat de reCAPTCHA și de Politica de Confidențialitate a Google; se aplică Termenii și condițiile Google.

Ce este Schizofrenia?

Este considerată a fi o tulburare neurocognitivă, care afectează aproape toate domeniile psihice (gândire, percepție, voință, afectivitate, conduite motorii, personalitate).

Schizofrenia este o afecțiune psihiatrică majoră, multisistemica, caracterizându-se prin alterarea întregii personalități și care afectează aproximativ o persoană din 100 la nivel mondial. Aceasta apare la persoanele din toate clasele sociale și din toate etniile și afectează în aceeași măsură atât bărbații cât și femeile.

Se asociază numeroase comorbidități atât psihiatrice (depresie, tulburări adictive, deteriorare cognitivă), cât și somatice (hiperprolactinemie, disfuncții sexuale, boli cardiovasculare, diabet zaharat, hipertensiune arterială).

Mai pot avea o viață normală cu această afecțiune?

SCHIZOFRENIA ESTE O BOALĂ CARE SE POATE TRATA

Singurul mod prin care se pot controla simptomele de schizofrenie este medicația antipsihotică în combinație cu terapiile suportive nemedicamentoase. Una din patru persoane prezentând acest diagnostic se reface complet în interval de cinci ani, iar restul pacienților prezintă o ameliorare a simpotamatologiei. După primul episod psihotic, trei sferturi dintre pacienții care întrerup medicația suferă recăderi în interval de un an. Dacă, după remisia primului episod psihotic, pacientul își administrează corect medicația, această cifră poate scădea la jumătate

În blogul Med Anima poți regăsi o serie de articole despre schizofrenie care să te ajute în înțelegerea și gestionarea acestei afecțiuni:
test genetic dna mind

TESTARE GENETICĂ

Informațiile obținute prin testul genetic ajută la selectarea corectă a medicației și dozei potrivite, reducând semnificativ perioada de tratament și evitând sau minimizând efectele secundare.

STIMULARE COGNITIVĂ COMPUTERIZATĂ

Oferirea unui program de terapie prin stimulare cognitivă asistată de computer pacienților cu schizofrenie îmbunătățește funcționarea cognitivă și poate influența și simptomele psihotice.

PSIHOTERAPIE ȘI PSIHOEDUCAȚIE

Au rolul de a ajuta pacientul să își exploreze cele mai dificile emoții și experiențe, inclusiv sentimentele de anxietate sau depresie, împreună cu o cunoaștere mai amplă a informațiilor privind afecțiunea.

În cadrul clinicii Med Anima oferim atât consult și tratament psihiatric precum și
această serie de terapii suportive nemedicamentoase pentru ca viața cu această afecțiune să fie cât mai aproape de normalitate.

Programări IAȘI:

0747 202 212 / 0332 505 114

Programări TIMIȘOARA:

0754 431 431 / 0356 800 300

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Contact Timișoara:

Str. Simion Bărnuțiu nr. 34, Timișoara, jud. Timiș

Serviciile Noastre

TERAPIA PRIN STIMULARE MAGNETICĂ TRANSCRANIANĂ

Mai multe informații

Terapia prin stimulare cognitivă asistată de computer

Mai multe informații

Tratamentul Depresiei cu stimulare electrică transcraniană

Mai multe informații

Consultații psihiatrie

Mai multe informații

Consultații Psihiatrie - Online

Mai multe informații

Psihiatrie pediatrică

Mai multe informații

Psihiatrie pediatrică - Online

Mai multe informații

Psihoterapie - Online

Mai multe informații

Neurologie

Mai multe informații

Testul genetic DNA Mind

Mai multe informații

TESTAREA GENETICĂ PENTRU OPTIMIZAREA TRATAMENTULUI BOLILOR PSIHICE

Mai multe informații

Terapia prin realitatea virtuală

Mai multe informații

Demența ALZHEIMER – Terapii Alternative

Mai multe informații

Tulburări de memorie – Diagnostic și tratament

Mai multe informații

Monitorizarea somnului prin dispozitivul Act Trust Actigraphy

Mai multe informații

Psihologie clinică și psihodiagnostic

Mai multe informații

Consiliere și psihoterapie

Mai multe informații