10 OCTOMBRIE

ZIUA MONDIALĂ A

SĂNĂTĂȚII MINTALE

Screening gratuit pentru Stimularea Cognitivă Computerizată

10 Octombrie marchează în fiecare an la nivel mondial Ziua Sănătății Mintale.

Obiectivul general al Zilei Mondiale a Sănătății Mintale este de a crește gradul de conștientizare a problemelor de sănătate mintală din întreaga lume și de a mobiliza eforturile în sprijinul sănătății mintale.

Această zi specială ne oferă tuturor ocazia de a vorbi despre acest aspect extrem de important în viața noastră și despre ce putem face pentru ca îngrijirea sănătății mintale să devină o realitate pentru fiecare dintre noi.

Astfel, clinica Med Anima vine în întâmpinarea pacienților noi ai clinicii cu un dar: până pe 28 octombrie punem la dispoziția voastră 10 ședințe GRATUITE de Screening pentru terapia prin Stimulare Cognitivă Computerizată.

În perioada 10 – 28 octombrie 2022 punem la dispoziția ta 10 Screeninguri GRATUITE pentru terapia prin Stimulare Cognitivă asistată de Computer.

🧠 Terapia de stimulare cognitivă asistată de computer este disponibilă pentru a ajuta pacienții să-și îmbunătățească funcțiile cognitive precum: atenția, memoria, funcțiile executive și câmpul vizual. Screeningul pentru această terapie face parte din testarea inițială și identifică – cu ajutorul programului specific, computerizat – cât de bine funcționează în cazul tău fiecare dintre aspectele cogniției.

Rezultatele screeningului oferă un tablou complex asupra aspectelor cognitive, oferind soluții concrete pentru îmbunătățirea fiecăruia dintre acestea.

Iată cum poți beneficia de una dintre cele 10 ședințe de screening GRATUIT:

🟣 să fii pacient nou al clinicii
🟣 să accesezi servicii cu plată ale clinicii pentru prima dată, fizic sau online – te poți programa în formularul de mai jos sau cu telefon la 0747 202 212
🟣 să ai cel puțin 18 ani împliniți

Determinarea câștigătorilor se realizează prin tragere la sorți în fiecare vineri cu ajutorul unui program de randomizare. Anunțarea câștigătorilor se face prin contactarea lor directă de către personalul clinicii.

Solicită o programare!

Acest website este protejat cu Google reCAPTCHA. Info: Politica de Confidențialitate Google,Termeni și Servicii Google

Stimularea Cognitivă – în general – reprezintă ansamblul acțiunilor, exercițiilor efectuate de o persoană care au ca rezultat intensificarea activității neuronale a creierului și, în consecință, o gândire mai precisă, mai bine organizată, mai rapidă, mai eficientă.

COGNIȚIA – Este un termen ce acoperă ca înțeles gândirea, memoria, percepția, motivația și limbajul; printre funcțiile sale specifice se numără orientarea, abilitatea de a învăța deprinderi necesare, de a rezolva probleme, de a gândi abstract, de a raționa și de a face judecăți, abilitatea de a reține și de a-și aminti evenimente, abilitatea matematică,  manipularea simbolurilor, controlul asupra reacțiilor și comportamentului, utilizarea și înțelegerea limbajului, atenția și percepția.

Cogniția poate fi afectată de diverse probleme de sănătate fizică sau psihică, cu consecințe asupra desfășurării unei vieți normale. La Med Anima, aceste probleme pot fi reduse sau chiar înlăturate folosind cea mai nouă tehnologie – Stimularea Cognitivă Asistată de Computer. Pe lângă remedierea unor deficiențe, această tehnologie este extrem de utilă persoanelor sănătoase care doresc un „boost” în gândire.

 

AFLĂ MAI MULTE DESPRE STIMULAREA COGNITIVĂ ASISTATĂ DE COMPUTER:

Stimularea Electrică Transcraniană (tDCS) la domiciliu – Oportunități și provocări în tulburările psihice la vârstnici

Stimularea Electrică Transcraniană (tDCS) reprezintă una dintre opțiunile sigure și eficiente de tratament pentru depresie, tulburări cognitive, halucinații auditive la adulții în vârstă. Posibilitatea de a stimula neuroplasticitatea prin tDCS fără efecte adverse semnificative a încurajat evaluarea eficacității tDCS pentru multe indicații clinice la adulții în vârstă cu probleme de sănătate mintală.

Metoda Feuerstein - clinica Med Anima Iași

Metoda Feuerstein – Cine ne învață cum să învățăm?

Indiferent de vârstă, fie că vorbim despre copii care își doresc să își formeze un mod corect de a învăța, fie că vorbim despre adulți care își doresc să asimileze mai ușor informații noi, metoda Feuerstein e menită să ușureze procesul de învățare.
Metoda Feuerstein îsi propune ca printr-o serie de teste și de exerciții să îți dezvolte capacitățile intelectuale pentru a-ți ușura procesul de învățare.

Diagnostic: cancer. De la negare la luptă și speranță

Diagnostic: cancer. De la negare la luptă și speranțăCancerul este una dintre cele mai răspândite boli, ajungând în zilele noastre a fi considerată o boală cronică. Este important să știm că fiecare pacient răspunde diferit la acest diagnostic, însă să primești un...

Cum să trăim cu schizofrenia

Învățând să trăim cu schizofrenia"Nu există două persoane cu schizofrenie care să fie la fel. Fiecare individ este diferit. Fiecare experiență este diferită. [...] De asemenea, nu există un mod corect sau greșit de a trăi cu schizofrenia, însă, învățând din experiența...

Intervenții în prevenția demenței

În prevenția demenței strategiile de prevenire timpurie includ factori ce țin de stilul de viață, cum ar fi: nutriția, exercițiile fizice, reducerea stresului, ameliorarea factorilor de risc vascular (cum ar fi hipertensiunea arterială și diabetul zaharat), tratamentul tulburării depresive majore și stimularea cognitivă.

Reabilitarea cognitivă în Schizofrenie și psihoze

Reabilitarea cognitivă în Schizofrenie și psihozeSchizofrenia este o tulburare psihiatrică cronică, devastatoare și invalidantă care afectează de obicei funcția creierului adolescenților și adulților tineri, și apare la aproximativ 1 din 100 de oameni din întreaga...

7 beneficii ale Cubului Rubik asupra sănătății mintale

7 beneficii ale Cubului Rubik asupra sănătății mintaleAdesea văzut ca o demonstrație de inteligență, Cubul Rubik uimește oamenii de zeci de ani. Ceea ce a fost cândva cea mai tare jucărie de pe piață (în 1974 când a fost inventată de Ernő Rubik) este acum o...
dependenta de droguri

Dependența de substanțe psihotrope

Consumul scăpat de sub control al substanțelor psihotrope, indiferent că vorbim aici de medicație psihiatrică sau de droguri, duce la dependență. Dependența de substanțe psihotrope reprezintă un întreg sistem de fenomene comportamentale, cognitive și fiziologice.

Tulburarea de personalitate paranoidă

Tulburarea de personalitate paranoidăTulburarea paranoidă face parte din categoria tulburărilor de personalitate. Acestea din urmă, potrivit Mayo Clinic, reprezintă un tip de tulburări mintale care au în componență un model rigid și nesănătos de gândire,...

Cum să trăiești cu tulburare de personalitate borderline

Cum să trăiești cu tulburare de personalitate borderlineStudiile arată că, în ceea ce privește această tulburare, există o predispoziție genetică și anumiți factori din mediu care conduc la apariția simptomelor. Tulburarea de personalitate borderline vine împreună cu...

Programări IAȘI:

0747 202 212 / 0332 505 114

Programări TIMIȘOARA:

0754 431 431 / 0356 800 300

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Contact Timișoara:

Str. Simion Bărnuțiu nr. 34, Timișoara, jud. Timiș