10 OCTOMBRIE

ZIUA MONDIALĂ A

SĂNĂTĂȚII MINTALE

Screening gratuit pentru Stimularea Cognitivă Computerizată

10 Octombrie marchează în fiecare an la nivel mondial Ziua Sănătății Mintale.

Obiectivul general al Zilei Mondiale a Sănătății Mintale este de a crește gradul de conștientizare a problemelor de sănătate mintală din întreaga lume și de a mobiliza eforturile în sprijinul sănătății mintale.

Această zi specială ne oferă tuturor ocazia de a vorbi despre acest aspect extrem de important în viața noastră și despre ce putem face pentru ca îngrijirea sănătății mintale să devină o realitate pentru fiecare dintre noi.

Astfel, clinica Med Anima vine în întâmpinarea pacienților noi ai clinicii cu un dar: până pe 28 octombrie punem la dispoziția voastră 10 ședințe GRATUITE de Screening pentru terapia prin Stimulare Cognitivă Computerizată.

În perioada 10 – 28 octombrie 2022 punem la dispoziția ta 10 Screeninguri GRATUITE pentru terapia prin Stimulare Cognitivă asistată de Computer.

🧠 Terapia de stimulare cognitivă asistată de computer este disponibilă pentru a ajuta pacienții să-și îmbunătățească funcțiile cognitive precum: atenția, memoria, funcțiile executive și câmpul vizual. Screeningul pentru această terapie face parte din testarea inițială și identifică – cu ajutorul programului specific, computerizat – cât de bine funcționează în cazul tău fiecare dintre aspectele cogniției.

Rezultatele screeningului oferă un tablou complex asupra aspectelor cognitive, oferind soluții concrete pentru îmbunătățirea fiecăruia dintre acestea.

Iată cum poți beneficia de una dintre cele 10 ședințe de screening GRATUIT:

🟣 să fii pacient nou al clinicii
🟣 să accesezi servicii cu plată ale clinicii pentru prima dată, fizic sau online – te poți programa în formularul de mai jos sau cu telefon la 0747 202 212
🟣 să ai cel puțin 18 ani împliniți

Determinarea câștigătorilor se realizează prin tragere la sorți în fiecare vineri cu ajutorul unui program de randomizare. Anunțarea câștigătorilor se face prin contactarea lor directă de către personalul clinicii.

Solicită o programare!

Acest website este protejat cu Google reCAPTCHA. Info: Politica de Confidențialitate Google,Termeni și Servicii Google

Stimularea Cognitivă – în general – reprezintă ansamblul acțiunilor, exercițiilor efectuate de o persoană care au ca rezultat intensificarea activității neuronale a creierului și, în consecință, o gândire mai precisă, mai bine organizată, mai rapidă, mai eficientă.

COGNIȚIA – Este un termen ce acoperă ca înțeles gândirea, memoria, percepția, motivația și limbajul; printre funcțiile sale specifice se numără orientarea, abilitatea de a învăța deprinderi necesare, de a rezolva probleme, de a gândi abstract, de a raționa și de a face judecăți, abilitatea de a reține și de a-și aminti evenimente, abilitatea matematică,  manipularea simbolurilor, controlul asupra reacțiilor și comportamentului, utilizarea și înțelegerea limbajului, atenția și percepția.

Cogniția poate fi afectată de diverse probleme de sănătate fizică sau psihică, cu consecințe asupra desfășurării unei vieți normale. La Med Anima, aceste probleme pot fi reduse sau chiar înlăturate folosind cea mai nouă tehnologie – Stimularea Cognitivă Asistată de Computer. Pe lângă remedierea unor deficiențe, această tehnologie este extrem de utilă persoanelor sănătoase care doresc un „boost” în gândire.

 

AFLĂ MAI MULTE DESPRE STIMULAREA COGNITIVĂ ASISTATĂ DE COMPUTER:

Depresia: abordare multidisciplinară și soluții inovative

Depresia nu are o cauză unică, ci este rezultatul unei interacțiuni complexe între factori externi și interni. Înțelegerea acestor influențe și abordarea lor într-un mod integrat reprezintă cheia pentru tratarea depresiei. Un plan de tratament holistic, care include atât terapia psihologică cât și gestionarea factorilor de mediu și medicali, poate aduce alinare și sprijin pentru cei afectați de această afecțiune mintală dificilă dar atât de frecventă.

Afecțiuni neurologice și psihice – comparație, puncte comune

Tulburările psihice se întâlnesc cu o rată foarte înalta în patologiile neurologice și afectează o mare parte întreaga populație de pe globul pământesc. Se cunosc până în prezent 14 tipuri de afecțiuni majore ce au origine neurologică, cu prezența unui tablou clinic asemănător celui întâlnit la afecțiunile și tulburările psihiatrice, ce apar în urma unor leziuni ale creierului uman sau în rezultatul evoluției unor boli neurologice.

terapia cu pisici beneficii sanatatea mintala

Terapia cu pisici – mit sau realitate

Studii din lumea întreagă susțin și la nivel științific ceea ce – intuitiv – am perceput și noi: compania pisicilor este de un real ajutor în viața de zi cu zi, și cu atât mai mult în cazul persoanelor cu tulburări sau afecțiuni precum depresie sau anxietate.

Am sintetizat pentru tine în rândurile ce urmează cele mai importante 10 beneficii pentru sănătatea mintală care vin la pachet cu prietenii blănoși:.

vindecarea copilului interior

Vindecarea copilului interior pentru regăsirea fericirii și echilibrului

Copilul interior reprezintă toate experiențele noastre bune și mai puțin bune, ce s-au format în copilărie alături de figurile de atașament și contextele de atunci. Aceste experiențe sunt în subconștient și reprezintă fricile și dificultățile resimțite în perioada aceea de dezvoltare împreună cu experiențele pozitive trăite atunci,

terapie de cuplu

Despre dependență și independență în relații – sănătate vs. toxicitate în cuplu

O provocare foarte mare cu care se confruntă multe dintre cuplurile de astăzi este identificarea unui echilibru intre dependență – nevoia de celălalt și independență – susținerea și orientarea spre propriile noastre interese. Unde și cum găsim linia fină ce separă un atașament sănătos și o dependență normală, naturală de tendința de a petrece mult timp departe de partener, având interese și preocupări care nu-l includ?

echilibru intre job si viata personala

Work – life balance – putem găsi echilibrul dintre viața personală și job?

A fost o vreme când granițele dintre serviciu și viața de acasă erau clare. În societatea de astăzi, de cele mai multe ori munca are prioritate față de orice altceva din viața noastră. Dorința noastră de a reuși profesional ne poate împinge să ne lăsăm deoparte propria stare de bine. Avem tendința de a cădea în capcana de a crede că putem fi productivi tot timpul sau că o zi de opt ore la locul de muncă echivalează cu opt ore de a fi productiv. Cu toate acestea, acest lucru este greu de realizat, dacă nu imposibil, pentru mulți dintre noi.

depresia in familie

Depresia și gestionarea ei în familie

Ce să faci când cineva drag se confruntă cu depresia?
Ce să NU faci când vrei să ajuți pe cineva cu depresie?
Când un membru al familiei noastre sau un prieten apropiat suferă de depresie este provocator pentru toată lumea, însă depresia este tratabilă, iar suportul emoțional și social îmbunătățesc considerabil rezultatele tratamentelor.

Tulburări mintale și tulburări de personalitate – definiții, comparație /limite, exemple, abordare terapeutică

Tulburările mintale și tulburările de personalitate sunt două categorii distincte de afecțiuni psihologice care afectează în mod semnificativ starea mintală și comportamentul individului. Deși au caracteristici și simptome diferite, ambele pot cauza dificultăți semnificative în viața de zi cu zi a unei persoane și necesită intervenție terapeutică.

sindromul impostorului

Sindromul impostorului

Sindromul impostorului este un fenomen psihologic care afectează multe persoane, chiar și pe acelea care sunt realizate din punct de vedere profesional și s-ar putea spune că sunt de succes.

abordarea in cuplu a sanatatii mintale a copilulului

Abordarea în cuplu a sănătății mintale a copiilor și adolescenților

Sănătatea mintală a copiilor și adolescenților ar trebui să fie o preocupare majoră în zilele noastre, iar recunoașterea și gestionarea adecvată a problemelor lor devin vitale. Cu toate acestea, situația poate deveni complicată atunci când unul dintre părinți nu recunoaște sau este complet împotrivă.

Programări IAȘI:

0747 202 212 / 0332 505 114

Programări TIMIȘOARA:

0754 431 431 / 0356 800 300

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Contact Timișoara:

Str. Simion Bărnuțiu nr. 34, Timișoara, jud. Timiș