10 OCTOMBRIE

ZIUA MONDIALĂ A

SĂNĂTĂȚII MINTALE

Screening gratuit pentru Stimularea Cognitivă Computerizată

10 Octombrie marchează în fiecare an la nivel mondial Ziua Sănătății Mintale.

Obiectivul general al Zilei Mondiale a Sănătății Mintale este de a crește gradul de conștientizare a problemelor de sănătate mintală din întreaga lume și de a mobiliza eforturile în sprijinul sănătății mintale.

Această zi specială ne oferă tuturor ocazia de a vorbi despre acest aspect extrem de important în viața noastră și despre ce putem face pentru ca îngrijirea sănătății mintale să devină o realitate pentru fiecare dintre noi.

Astfel, clinica Med Anima vine în întâmpinarea pacienților noi ai clinicii cu un dar: până pe 28 octombrie punem la dispoziția voastră 10 ședințe GRATUITE de Screening pentru terapia prin Stimulare Cognitivă Computerizată.

În perioada 10 – 28 octombrie 2022 punem la dispoziția ta 10 Screeninguri GRATUITE pentru terapia prin Stimulare Cognitivă asistată de Computer.

🧠 Terapia de stimulare cognitivă asistată de computer este disponibilă pentru a ajuta pacienții să-și îmbunătățească funcțiile cognitive precum: atenția, memoria, funcțiile executive și câmpul vizual. Screeningul pentru această terapie face parte din testarea inițială și identifică – cu ajutorul programului specific, computerizat – cât de bine funcționează în cazul tău fiecare dintre aspectele cogniției.

Rezultatele screeningului oferă un tablou complex asupra aspectelor cognitive, oferind soluții concrete pentru îmbunătățirea fiecăruia dintre acestea.

Iată cum poți beneficia de una dintre cele 10 ședințe de screening GRATUIT:

🟣 să fii pacient nou al clinicii
🟣 să accesezi servicii cu plată ale clinicii pentru prima dată, fizic sau online – te poți programa în formularul de mai jos sau cu telefon la 0747 202 212
🟣 să ai cel puțin 18 ani împliniți

Determinarea câștigătorilor se realizează prin tragere la sorți în fiecare vineri cu ajutorul unui program de randomizare. Anunțarea câștigătorilor se face prin contactarea lor directă de către personalul clinicii.

Solicită o programare!

Acest website este protejat cu Google reCAPTCHA. Info: Politica de Confidențialitate Google,Termeni și Servicii Google

Stimularea Cognitivă – în general – reprezintă ansamblul acțiunilor, exercițiilor efectuate de o persoană care au ca rezultat intensificarea activității neuronale a creierului și, în consecință, o gândire mai precisă, mai bine organizată, mai rapidă, mai eficientă.

COGNIȚIA – Este un termen ce acoperă ca înțeles gândirea, memoria, percepția, motivația și limbajul; printre funcțiile sale specifice se numără orientarea, abilitatea de a învăța deprinderi necesare, de a rezolva probleme, de a gândi abstract, de a raționa și de a face judecăți, abilitatea de a reține și de a-și aminti evenimente, abilitatea matematică,  manipularea simbolurilor, controlul asupra reacțiilor și comportamentului, utilizarea și înțelegerea limbajului, atenția și percepția.

Cogniția poate fi afectată de diverse probleme de sănătate fizică sau psihică, cu consecințe asupra desfășurării unei vieți normale. La Med Anima, aceste probleme pot fi reduse sau chiar înlăturate folosind cea mai nouă tehnologie – Stimularea Cognitivă Asistată de Computer. Pe lângă remedierea unor deficiențe, această tehnologie este extrem de utilă persoanelor sănătoase care doresc un „boost” în gândire.

 

AFLĂ MAI MULTE DESPRE STIMULAREA COGNITIVĂ ASISTATĂ DE COMPUTER:

efectele divortului asupra copiilor

Efectele divorțului asupra copiilor

Divorțul reprezintă forma finală de desfacere a vieții conjugale, cu efecte puternice atât asupra partenerilor din cuplul conjugal, cât și a descendenților acestora. Copilul este ființa cel mai mult afectată de evenimentele care au loc în familie. Divorțul părinților duce la scăderea încrederii copilului în propriile puteri, și ajută la dezvoltarea sentimentului de vinovăție și agresivitate.

Dinamica relației de cuplu după apariția copiilor

Dinamica relației de cuplu după apariția copiilor

Trecerea de la două persoane la trei ar trebui văzută și trăită ca o mare bucurie, în realitate însă apariția unui nou membru al familiei aduce multe schimbări generatoare de stres într-o căsnicie.

Anxietatea Părinților și Efectele ei asupra Copiilor

Nu e neobișnuit să te îngrijorezi pentru copilul tău. Dar anxietatea parentală este reală și dificilă, dar există strategii dovedite care te pot ajuta. Fie că vorbești cu un terapeut sau te conectezi cu alți părinți, există modalități de a-ți atenua îngrijorările

despre doliu si desdpartire

Doliul: cum facem pace cu oameni care nu mai sunt în viața noastră (foști, prieteni sau chiar rude)?

De-a lungul vieții am crescut într-o cultură care a transformat despărțirile în ceva sumbru și greu de experimentat. Moartea unei persoane apropiate, divorțul, despărțirile din tinerețe, încheierea unei prieteni, părăsirea casei părintești, etapa cuibului gol trăită de părinți, începerea grădiniței, ieșirea din concediul maternal și chiar înțărcatul pruncului sunt experiențe în care ajungem să cunoaștem senzația și durerea pierderii.

pauza de la social media - digital detox

Detox de la rețelele sociale – de ce și cum ne pot ajuta pauzele de la mediul online 

În epoca digitală actuală, rețelele sociale au devenit o parte de nelipsit a vieții noastre de zi cu zi, influențând profund modul în care comunicăm, ne informăm și ne petrecem timpul liber.

stimulare cognitiva copii 01

Antrenamentul Cognitiv la copii, cheia succesului școlar (și nu numai)

Există o corelație directă între gradul de dezvoltare a funcțiilor executive și performanța academică. Astfel, stimularea dezvoltării funcțiilor executive la copii le crește acestora potențialul în aspecte cheie ale învățării și performanței academice, cum ar fi factorul verbal, raționamentul logic, rezolvarea de probleme, planificarea sau abilitățile legate de citit.

Sănătatea Mintală a Părinților vs. Echilibrul Psihic al Copiilor

Problemele mintale ale părinților sunt strâns legate de sănătatea mintală și fizică precară a copiilor. Dacă părinții tăi au simptome de depresie și anxietate, ești mai vulnerabil la disfuncții psihopatologice, comportamente problematice sau alte tulburări grave.

Anxietatea legata de vacanta

Anxietatea legată de vacanță

Fie că este vorba despre vacanța de vară a copiilor sau despre concediul adulților, acestea ar trebui să fie perioade de relaxare și refacere. Anxietatea legată de plecarea în vacanță este însă o realitate pentru mulți dintre noi.

Adolescentii si problemele lor

Adolescenții și problemele lor, grija noastră ca părinți

Adolescența debutează în jurul vârstei de 13 ani și se încheie până la 20 de ani. Este o perioada de tranziție în care adolescenții și problemele lor sunt o preocupare continuă pentru majoritatea părinților.

depresia post-partum

Depresia post-partum – ce schimbări se produc în creierul mămicilor după naștere

Nașterea unui copil poate declanșa la femei o varietate de emoții puternice, de la entuziasm și bucurie la frică și anxietate, acestea putând experimenta chiar diverse tipuri de depresie. Aproximativ una din șapte femei poate dezvolta depresie postpartum (PPD). Apare cel mai frecvent în decurs de 6 săptămâni după naștere, dar simptomatologia poate începe mai devreme – în timpul sarcinii – sau mai târziu – până la un an după naștere.

Programări IAȘI:

0747 202 212 / 0332 505 114

Programări TIMIȘOARA:

0754 431 431 / 0356 800 300

Contact Iași:

Str. Străpungere Silvestru nr. 60, bl. CL11, sc. B, parter, Iași, jud. Iași

Contact Belcești:

com. Belcești, tronson B, Bl. 4, jud. Iași

Contact Timișoara:

Str. Simion Bărnuțiu nr. 34, Timișoara, jud. Timiș

(din 1 septembrie) Bd. Eroilor de la Tisa nr. 8, etaj 1, Timișoara, jud. Timiș